El CD de la Camarga centra les reaccions dels partits a la compareixença dels Pujol

  • CiU defensa fer públic tot allò que no sigui personal

VilaWeb
ACN
24.02.2015 - 19:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU, ERC i la CUP s’han referit al CD que va presentar el fill gran de l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol Ferrusola, ahir a la seva compareixença al parlament. El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha defensat escoltar el CD amb l’enregistrament de la conversa de ‘La Camarga’ a la comissió de Matèries Reservades i fer públic tot allò que no sigui personal. ‘Tot el que puguin ser comentaris de l’esfera privada no tenim cap mena d’interès que s’escampi, però tot allò que tingui la mínima incidència en el que ha passat, ha de ser públic. Aquest pacte de silenci no pot quedar en silenci’, ha dit. 

ERC i la CUP, per la seva banda, consideren que l’enregistrament presentat per Pujol Ferrusola és un cop d’efecte que té per objectiu desviar l’atenció. El diputat d’ERC, Pere Aragonès, titllat el CD de ‘element de pirotècnia’. Els republicans s’entossudeixen en saber si s’han utilitzat les institucions ‘a favor d’interessos particulars’ i en quin és l’origen dels diners que la família de l’expresident tenia a l’estranger. Els d’Oriol Junqueras estan oberts a estudiar modificacions a les comissions d’investigació però Aragonès ha titllat de ‘surrealista’ que els populars amenacin amb destituir-ne el president, David Fernández.

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha suggerit que el CD no aportaria informació nova. A més, la CUP ha defensat l’actuació de David Fernández de custodiar personalment la gravació –l’ha qualificat de ‘correcte, prudent i amb garanties de seguretat’– fins que, han explicat, l’ha entregat aquesta tarda a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Informació relacionada:

La comissió de matèries secretes del parlament decidirà què fer amb el CD de la Camarga


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any