Notícies

Dilluns  23.02.2015  12:07

Societat Civil Catalana, consternada per la mofa contra l'exèrcit espanyol al carnaval de Solsona

L'entitat unionista ha fet un comunicat per denunciar 'clima social creat pel nacionalisme en poblacions a l'interior de Catalunya'

Men?ame
 

El carnaval de Solsona és al centre d'atenció de Societat Civil Catalana (SCC), entitat unionista, per haver fet mofa de l'exèrcit espanyol. L'entitat ha fet un comunicat per expressar 'la seva consternació i indignació per les imatges del carnaval'. Denuncia que la festa d'enguany s'ha centrat 'en la mofa i l'insult a l'exèrcit espanyol, alguns partits polítics i els espanyols'. SCC diu que 'el clima social creat pel nacionalisme, especialment en poblacions de l'interior de Catalunya, fa que la convivència sigui gairebé impossible'.

L'entitat diu que s'ha creat una situació en que es veu normal intimidar persones i col·lectius que es manifesten contra la secessió de Catalunya i se'ls caricaturitza 'arribant a la seva demonització'. I afegeix que això és 'intolerable en una democràcia'.

L'entitat denuncia 'el discurs de l'odi i el llenguatge bel·licista' utilitzat pels organitzadors del carnaval i per Valentí Vilagines, que va intervenir en la retransmissió que va fer la Xarxa, 'un mitjà de comunicació públic', i que va es va dedicar a 'insultar i fomentar la pedagogia de l'odi contra tot el que fa referència a Espanya'.

Societat Civil Catalana acaba el comunicat dient que lamenta el llenguatge bèl·lic que fa servir el president Artur Mas i que no fomenta la convivència i la concòrdia entre catalans.

Podeu veure la retransmissió de la Xarxa del carnaval de Solsona: