Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  22.02.2015  09:38

[VÍDEO] Un miler de musulmans envolten la sinagoga d'Oslo per protegir els jueus

Van acompanyar la celebració del Sàbat, una setmana després dels atemptats de Copenhaguen

Men?ame
 

Mil tres-cents musulmans, segons la policia noruega, van envoltar anit la sinagoga d'Oslo per a protegir els jueus de la ciutat durant l'acte religiós del final del Sàbat. La convocatòria, espontània, havia nascut a les xarxes socials com a reacció a l'atemptat contra la sinagoga de Copenhaguen, ara fa una setmana. Els musulmans, entre els quals hi havia moltes dones i joves, van cridar contra l'antisemitisme i després van escoltar en silenci la cerimònia religiosa jueva, que es va fer en aquesta ocasió a les portes de l'edifici. El líder de la comunitat jueva de Noruega, Ervin Kohn, es va mostrar emocionat i va dir que era un gest que podria obrir noves perspectives a la relació entre les dues religions.

A Noruega la comunitat jueva és molt petita i només manté oberta la sinagoga d'Oslo. Els atemptats de París i Copenhaguen i l'augment de les agressions a edificis o cementiris relacionats amb la comunitat jueva han despertat por al renaixement de l'antisemitisme a Europa.