‘Un llibre’, d’Hervé Tullet

  • Recomanació de la Biblioteca Pública de Benigànim

VilaWeb
VilaWeb
M. Àngels Miguel
16.03.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de la Biblioteca Pública de Benigànim continuem recomanant llibres infantils, ja que el gènere ens desperta gran interés. Per a aquesta ocasió us volem presentar els llibres de l’escriptor francès Hervé Tullet.

Hervé Tullet va nàixer a Avranches (Normadia) el 1958. Va estudiar Belles Arts i va treballar com a director d’art abans d’embarcar-se en la indústria publicitària. Va publicar el seu primer llibre infantil el 1994 i des d’aleshores és conegut a França com ‘El Príncep dels llibres de preescolar’, encara que ell s’estima més definir-se com un ‘dictador de la llibertat’.

Per començar, ens agradaria parlar del conte ‘Un llibre‘, encara que qualsevol altre de l’autor mereix la nostra atenció, ja que tots són especials.

‘Un llibre’ és més que un llibre. En obrir-lo, veiem primer que res un punt groc damunt una pàgina en blanc. Aleshores es convida el lector a polsar aquest cercle amb el dit i esbrinar què passa. Quin xiquet, ple de curiositat, podria resistir-se a aquest repte? Per conèixer la resposta sols cal passar la pàgina. I així comença la màgia!!! Cercles grocs, rojos i blaus, es multipliquen, canvien de lloc, es col·loquen en filera, creixen, fins i tot estan a punt de caure per la vora del llibre o volar fins desaparèixer. Tot depén de què faça el xiquet, prémer els cercles, fregar-los, bufar-los damunt, remenar-los… Aquest ball de cercles va encadenant-se en una divertida complicitat amb el lector, d’una forma sorprenent.

A Hervé Tullet no li cal malbaratar un munt de mitjans per a crear aquesta proesa: fer de la lectura un joc i un plaer -en té prou amb uns pocs cercles de colors. Estem davant un bon llibre, d’una obra intel·ligent, gràficament arriscada, propera i íntima. Tant el xiquet com l’adult se sentiran captivats i desitjaran tornar al principi una altra vegada.

Amb aquest llibre tenim la ferramenta perfecta per a llegir i divertir-nos amb els nostres fills. Perfecte a partir de dos anys.

Altres llibres del mateix autor, tan divertits com el que us hem presentat en aquesta ocasió:
‘Sense títol’. Editorial Kókinos
‘Rosa Llimona’. Editorial Destino
‘No confonguis’. Editorial Destino
‘El dia i la nit’. Editorial Destino
‘Colors’. Editorial Cruïlla
‘Els cinc sentits’. Editorial Kókinos

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any