El ‘Fes TA Festa’ recorda a Cèlia Motis i a Josep Maria Monegal

  • El programa de cultura popular també entrevista al músic Enric Montsant, que explica la seva nova proposta de ball d’envelat

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
21.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana ens ha deixat una de les veus radiofòniques més carismàtiques de la que fou casa nostra durant 20 anys: Ràdio 4. L’adéu de la Cèlia Motis, precedida a no gaire distància temporal de la de Josep M. Monegal, un altre dels històrics locutors de l’esmentada emissora, ha fet que el Fes Ta Festa d’aquesta setmana estigui dedicat a ells.

És per això que hem cedit la nostra Columna a la Montserrat Minobis, una altra companya històrica de l’emissora, per reproduir-hi l’article que va escriure a El país en record de la Cèlia i en Pep. I sentirem també la veu de la mateixa Cèlia en un fragment de la cantata d’Antoni Ros-Marbà ‘Tirant lo blanc’, de qui n’escoltarem també un tema musical.

Però el Fes Ta Festa tindrà molts altres continguts, com ara l’entrevista que l’Amadeu Carbó ha fet a l’Enric Montsant.  El músic ens parlarà de La Cultural, una formació de vent i percussió que fa una interessant proposta de ball d’envelat. Serà el dia 1 de març, a dos quarts d’una del migdia, al Multiespai de Granollers. I després escoltarem la gralla de l’Enric Montsant interpretant el tema grec ‘Escotija politiko’ amb el seu grup La Banda d’en Vinaixa.

I a més de La Columna i de l’Entrevista també tindrem la resta de seccions. A les ‘Dites i refranys’ en Víctor Pàmies avui ens parla d’aquella que assevera ‘Per la boca mor el peix’. També tindrem a la Berta Miró que amb el guió d’en Nico Alonso ens portarà una altra de les seves ‘Històries de Gegants’. Concretament ens parlaran dels ‘Gegants Petits del Pi de Barcelona’.

Recuperarem un ‘Clàssics de Cobla’ on recordarem una peça tan emblemàtica, curiosa i genial com la sardana ‘Ambigua’, del mestre de mestres Manuel Oltra. I també revisarem un altre dels ‘Secrets de l’Etnològic’ d’en Gustau Molas de la seva segona temporada, el que ens explicava sobre el ‘Rossinyol’, un secret sonor molt i molt interessant.

A les ‘Notícies Escollides’ us parlarem de moltes altres coses: del 14è Memorial Joan Prats 28 de febrer a Manlleu, amb la cobla Sant Jordi i en Roger Mas com a protagonistes; de la nova sessió de la Cafetera de l’Esbart Català de Dansaires programada pel 7 de març i que versarà sobre el llibre ‘Descripció coreogràfica de balls de bastons’; de la Diada del Soci de l’Agrupació Sardanista L’Ideal d’en Clavé de Les Roquetes…

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any