L’explicació de Ciutadans a la supressió del català a la web

  • Des de diumenge ha deixat de ser bilingüe i només es pot consultar en espanyol

VilaWeb
Redacció
19.02.2015 - 12:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’enrenou a la xarxa arran de la supressió de la llengua catalana de la nova web de Ciutadans ha forçat el partit a donar-ne explicacions. En declaracions a RAC-1 el secretari de comunicació, Fernando de Páramo, ho ha atribuït a la pressa per fer una nova web, arran del col·lapse de l’antiga. En la web vella es podia navegar en català i espanyol, gràcies a una pestanya situada a dalt a l’esquerra. La nova és tota en espanyol.

‘Es penjava el servidor, trucava molta gent per saber què passava amb la web. I això no era professional. Hem hagut de publicar la web amb anticipació i ara treballem amb una plataforma multillengua.  Treballarem perquè es pugui consultar en totes les llengües d’Espanya.’ Calculen que després de Setmana Santa es podrà veure també en català, gallec i èuscar.

I sobre el fet que s’hagi prioritzat l’espanyol, Páramo confessa que hi té a veure la proximitat de les eleccions andaluses, a les quals Ciutadans es presenta. ‘És la primera passa d’aquest projecte de canvi. Entenem que Andalusia és molt important perquè és el punt on comencem el canvi’, ha dit.

El partit d’Albert Rivera és una formació política que es presenta als electors com la gran defensora del bilingüisme, però el fet és que ara utilitza una web monolingüe. Aquest polèmica coincideix amb els atacs que va rebre fa poc Albert Rivera per haver piulat en llengua catalana a Twitter; i també amb la decisió del PP d’anomenar sempre aquest partit amb el nom català, una actitud que té el propòsit de menystenir-lo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any