La fiscalia vol que s’ampliï la investigació a Mas, Ortega i Rigau

  • Demana que s'hi incloguin els actes previs a la suspensió del 9-N

VilaWeb
ACN
18.02.2015 - 15:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat que es desestimin els recursos presentats pel president de la Generalitat, Artur Mas, la vice-presidenta, Joana Ortega, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’admetre a tràmit la querella del ministeri públic pel 9-N. En un escrit enviat al TSJC, el fiscal rebutja els arguments de la defensa i considera que els fets que van motivar la querella justifiquen ‘de sobres’ una investigació judicial. Encara més, el fiscal és partidari de no limitar la instrucció als fets ocorreguts entre el 4 i el 9 de novembre, tal com ha establert el tribunal.

Demana que s’admeti parcialment un recurs d’UPyD per a ampliar la investigació dels fets als actes previs a la suspensió del procés participatiu del 9-N per part del Tribunal Constitucional. D’aquesta manera, vol que la justícia no limiti la instrucció als fets inclosos entre el 4 i el 9 de novembre. També demana que formin part de la investigació els decrets signats pel govern en què es nomenaven els membres de la Comissió de Control i la Comissió de Seguiment. Aquests decrets es van signar el 2 i el 6 d’octubre.

Segons la fiscalia, establir aquesta delimitació temporal és precipitat tenint en compte la complexitat dels fets: ‘Plantejar d’inici una restricció temporal tan rigorosa sense cap justificació convincent pot originar incidents processals no desitjats que dificultin o demorin una veritable i completa investigació dels fets.’

El fiscal remarca que la querella només implica l’obertura de la fase d’instrucció i que ‘resulta extemporani obrir en aquesta fase inicial un debat entorn de la naturalesa i l’abast dels fets’, perquè això ‘ha de constituir l’objecte del procés que comença’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any