Novetats mirant cap a la MAT

  • Dues o tres coses: - Com sabeu, aquest divendres està previst que s'inauguri la línia Molt Alta Tensió/THT entre Baixàs i Santa Llogaia. El col·lectiu nord-català 'Non a la THT' que ha lluitat contra aquesta línia, ha fet un comunicat, del que ens fem ressò ...>>
    Dt. 17 de febrer del 2015

VilaWeb
Redacció
17.02.2015 - 11:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En aquest comunicat, que trobareu íntegrament en el document adjunt a la notícia, el col·lectiu recorda que: ‘acabada la fase dels treballs, ara és faran tota una sèrie d’assaigs, que es desenvoluparan en aquesta línia,durant el segon semestre 2015,fins al funcionament comercial. Tal com està previst, a l’acord, el col·lectiu podrà seguir aquests assajos i obtindrà els resultats de les diferents mesures entre les quals hi ha la mesura del camp magnètic que serà creat per la posada sota tensió dels cables.’

El col·lectiu anuncia també que farà les seues pròpies mesures, que contrastarà amb les oficials. Després d’unes quantes consideracions, anuncia que no assistirà a l’acte de inauguració d’aquesta posada en marxa que serà feta pel primer ministre francès Manuel Valls i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy .

Trobareu adjunts a la notícia , el comunicat del col·lectiu, el document signat a Saragossa pels governs francès i espanyol, així com els projectes de la xarxa elèctrica pels pròxims 10 anys. 

– Per altra banda, el tribunal suprem espanyol a convocat 4 experts per que examinin i argumentin sobre la validesa per admetre les queixes i denúcies judicials que s’ha presentat respecta a la mateixa MAT (Molt alta tensió) pels possibles no respectes de compromosos medi ambientals i de l’anyunament respectes a residències.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any