Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dilluns  16.02.2015  00:17

Autor/s: Jose Vicente Belda · Membre de Compromís Ontinyent.

Les cinquanta ombres de Compromís

Men?ame
 

Fa un temps, no molt llunyà, caminava una votant del Partit Popular pel carrer Major de la meua ciutat amb pas lent i observador. Ella era, fins fa poc, un 'element' denominat pels seus mateixos ideòlegs com a 'productiu'.

Ara, immersa en la voràgine de la desocupació, es considera víctima de la política de fa quatre anys. A la llunyania observa un grup nombrós de gent, gent de la seua ciutat, de la seua comarca, fins i tot veïns, amb una animada xarrada i actitud alegre.

Què passa? Potser no tenen problemes econòmics i socials? Sap que alguns d'ells porten fins i tot més temps que ella aturats. No obstant això, es respira un ambient d'optimisme.

En arrimar-se, s’adona de què passa: són d’eixos de Compromís, valencians rojos i verds. Els mira des d'una distància prudent, de manera poc dissimulada, indiscreta i tot. Estos xics i xiques ja no són pudorosos, es comporten tal com són, com pensen. Es queda un poc descol·locada, observant.

Quan pot, i per simple curiositat, entra en la sala on estan realitzant una espècie de conferència. Ningú no li n’impedeix l'accés, i s'estranya. Encara amb dissimulació però amb mirada lenta, comença a escoltar què diu una d'ells, a qui ha vist per televisió. A poc a poc es troba embriagada per cada paraula, fins al punt de gaudir de cada centímetre del discurs. Comença a notar com a la seua pell, com a tot el seu ésser, hi van calant6 unes idees que mai no havia escoltat però que en el fons reconeix que té a dins amarrades i ocultes amb temor de ser descobertes. Comença a sentir una aroma dolça, una aroma d'èxit com mai no havia experimentat abans. Allí s’adona del símil de la cadira: Compromís se sosté per quatre potes que s'obren per a deixar entrar a qui vol formar-ne part.

Allí s’adona que cal prometre el que és possible, des del treball ben fet, a poc a poc, fins arribar al resultat esperat. No prometre grans coses per a després no arribar-hi.

Acabat l'acte, sap que durant tota la seua vida de votant ha sigut passiva i que ara amb Compromís pot ser com ella volia: activa.

La política de Compromís no és asexual: és d'ambdos sexes.