Com més recicles, més guanyen

VilaWeb
VilaWeb
Josep Albinyana
14.02.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana té en dansa el projecte Recicla amb els cinc sentits que diu que es proposa d’educar i conscienciar sobre la importància del reciclatge. Segons expliquen, es dediquen a fer tallers per a divulgar les bondats de no abocar els residus a burro-barra, sinó triant on ha d’anar cada cosa.

Qui més qui menys, tothom està un pèl escarmentat de certes campanyes publicitàries que no van més enllà de la imatge. Pura propaganda. Hi ha casos, però, que encara és pitjor. Com ara quan el gabinet de premsa de la Generalitat informa d’unes jornades dins aquest projecte en què hi participa el director general de Qualitat Ambiental, a les quals han posat com a lema ‘Com més recicles, menys pagues’.

La informació diu que s’han fet a Borriana. Ara esperem que algun dia arriben a la Vall d’Albaida i que ens expliquen com ho hem de fer això, perquè ací reciclem igual que l’any passat però haurem de pagar més, gràcies a l’interés del govern per posar-nos dins el Consorci de Residus.

Al remat, ja ho hem dit, és pura propaganda. El mal és que en aquest cas estan aconseguint justament que no poques persones, enganyades com se senten, abandonen els hàbits de reciclar que havien adquirit els últims anys. Però això, a ells, els té igual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any