‘Pericos’ independentistes denuncien amenaces d’afeccionats de l’Espanyol

  • El Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria publica un comunicat de condemna

VilaWeb
Redacció
13.02.2015 - 15:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria ha publicat un comunicat arran dels incidents que hi va haver a Bilbao abans del partit d’anada de la copa que l’Espanyol va jugar contra l’Athletic de Bilbao. L’autocar de l’equip fou apedregat, i aquest col·lectiu d’afeccionats ‘pericos’ ha volgut condemnar els fets. I ha aprofitar per condemnar totes les formes de violència, ‘sigui quina sigui i vingui d’on vingui’, denunciant uns altres fets que van tenir lloc durant aquell partit: l’amenaça que va rebre un seguidor per part d’un individu que també formava part de l’afecció blanc-i-blava perquè duia una estelada lligada al coll, i els crits de ‘viva España’ que un sector de l’afecció de l’Espanyol va cantar com a provocació a l’afecció basca.

El comunicat diu així:

‘Una de les raons fundacionals d’aquest col·lectiu és la condemna i denúncia de qualsevol tipus de violència, sigui quina sigui i vingui d’on vingui.

Conseqüents amb això, volem denunciar i condemnar l’apedregament de què va ser objecte, ahir, l’autocar del nostre primer equip, quan arribava al nou estadi de San Mamés, davant de l’estranya passivitat de la policia basca.

També volem manifestar la nostra condemna per les inacabables retencions per part de l’Ertzainza mateixa que van patir els autocars que traslladaven un dels dos grups d’animació desplaçats a Bilbao. Sembla que eren autobusos noliejats per la Curva. Pensem que el fet de buscar membres de Brigadas Blanquiazules entre els seus ocupants no justifica les molèsties que van haver de patir-ne la resta.

En aquesta línia volem denunciar les amenaces que va patir un seguidor del nostre equip, per part d’un dels suposats i particulars apolítics que s’aixopluguen entre la nostra afició. Aquest seguidor va haver de treure’s una bandera estelada que portava lligada al coll quan va ser abordat per l’individu que hem comentat i va comminar-lo a desar l’estelada si no volia més complicacions.

Així mateix, volem denunciar el provocador càntic de “Viva España” que es va escoltar des de determinats sectors dels desplaçats a Bilbao en una clara mostra de provocació verbal.

Creiem que el Consell d’Administració hauria de replantejar –se les relacions amb col·lectius que no tenen manies a l’hora de danyar i polititzar la imatge del club i retirar-los qualsevol classe de privilegis i atencions.’

En la seva web, el Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria diu: ‘Quan anem a Cornellà ens volem sentir com a casa i ara per ara no és així. Molts de nosaltres som insultats i amenaçats. No tenim por però n’estem farts. Demanem tolerància zero amb la violència a l’estadi. Demanem un tracte per igual, cosa que no hi ha per ara. Demanem una seguretat i unes normes de comportament bàsiques.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any