Un llibre reprodueix els treballs escolars d’una xiqueta de Benigànim en l’època republicana

  • 'Els quaderns escolars de Maria' recupera els 'deures' que Maria Vidal va fer a escola abans de 1936

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.02.2015 - 21:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Edicions 96 ha publicat el llibre ‘Els quaderns escolars de Maria‘, una obra que fa una descripció de la història de l’ensenyament a Benigànim des del segle XVII fins el 1936, quan esclata la guerra d’Espanya. El llibre, a més, té un gran valor documental perquè reprodueix a manera de facsímil els treballs escolars que Maria Vidal féu durant els anys de la segona República espanyola, i que havien estat guardats des de llavors.

Els autors, Anna M. Reig i Rafael Espí, analitzen l’educació escolar a Benigànim, i les característiques progressistes de l’ensenyament que es reflecteixen en els treballs ara rescatats i que Maria Vidal, mare del co-autor de l’estudi, va guardar curosament.

La publicació, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benigànim, es presentarà divendres 20 de febrer, a les 19.00, al saló d’actes de l’Espai Jove de la localitat, amb les intervencions dels autors. També hi participaran Gabriel Garcia Frasquet, historiador de l’Educació; Pau Àlvarez, d’Edicions 96; i el batle, Juan A. Puchades. 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any