No volem entrar en el Consorci

VilaWeb
VilaWeb
Plataforma del Fem
09.02.2015 - 21:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consorci de Residus que aglutina les comarques de la Vall d’Albaida, la Safor, la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora, imposat per la Generalitat Valenciana, ens vol fer pagar una taxa pel fem més elevada que la que fins ara estàvem pagant.

No es pot legislar d’esquena al poble, per molt legitim que siga el que volen fer.

El malestar ciutadà pel Consorci és enorme. I sabem bé que hi ha polítics que n’estan a favor.
És per pensar que eixa postura obeeix a pressions polítiques, com han deixat anar alguns dels qui, en certs moments, s’han pronunciat a favor d’un Consorci que ens vol atracar. Per tot això, veïns i veïnes, que quede clar, no estem en contra de la recollida del fem i que siga selectiva, sinó de la política nefasta que els polítics valencians volen adjudicar nos.

Provoca rubor el desvergonyiment amb què volen incrementar el rebut per fer exactament el mateix que fins ara.


Per això, demanem i exigim que es respecte l’acord-marc firmat el 2005 pels partits polítics, en què s’exclou la Vall d’Albaida del Consorci, i que es respecte el nostre Pla de Minimització que no contradiu en res la legislació mediambiental.

Finalment, cridem al conjunt de la ciutadania perquè la nostra protesta i rebuig siga per totes aquelles actuacions que, en contra de les persones, s’estan fent des de les institucions públiques, que en compte d’això haurien d’estar al nostre costat i al servei de poble.

Moltes gràcies a tots per acudir, també als polítics del nostre poble, que sentim que ens donen suport en aquests moments durs per a tots.

(Manifest llegit al final de la manifestació a Ontinyent del 8 de febrer contra el Consorci de Residus, i en reivindicació del Pla de Minimització Comarcal)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any