El lingüista Joan Veny, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

  • Òmnium Cultural distingeix el codirector de l'Atles Lingüístic del Domini Català, que ha destacat per la recerca en dialectologia, edició de textos, història de la llengua i etimologia

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.02.2015 - 11:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural ha concedit el 47è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes al filòleg Joan Veny i Clar. Catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, Veny ha fet recerca en el camp de la dialectologia, l’edició de textos i la història de la llengua i ha dedicat una atenció especial a l’etimologia. A més de ser responsable de la part catalana de diverses recerques internacionals sobre geolingüística, Joan Veny dirigeix l’Atles Lingüístic del Domini Català (ALDC) juntament amb Lídia Pons. Veny va rebre la Creu de Sant Jordi el 1997 i el Premi Ramon Llull del govern de les Illes Balears el 2009, entre altres guardons.

L’acte de lliurament tindrà lloc al Palau de la Música Catalana el dilluns 8 de juny.

Entrevista a Joan Veny: ‘El català ha de ser llengua preferent del nou estat, sens dubte’ (14.7.2014)

El ‘Petit atles lingüístic’, una recerca de més de seixanta anys (Article de Jordi Badia)

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que Òmnium Cultural atorga des del 1969 a una persona que hagi destacat per la seva contribució a la vida cultural dels Països Catalans, està dotat amb 15.000 euros i un guardó obra d’Ernest Altés. L’acte de lliurament es farà al Palau de la Música Catalana el dilluns 8 de juny. Els membres del jurat del premi d’enguany són: Margarida Aritzeta i Abad, Margarida Casacuberta i Rocarols, Lluís Duran i Solà, Fina Birulés, Ramon Pla i Arxé, Joaquim M. Puyal i Ortiga, Carles Solà i Ferrando, Anna Sallés i Bonastre i Joan Mas i Vives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any