Centenars de manifestants recorren Ontinyent en contra del Consorci de Residus

  • La Plataforma del Fem fa una crida a no pagar els rebuts que està presentant

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.02.2015 - 00:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de persones han participat aquest diumenge a Ontinyent en la manifestació (vídeo) convocada per la Plataforma del Fem en reivindicació del Pla de Minimització Comarcal, i en contra de la incorporació de la Vall d’Albaida al Consorci de Residus, sota el lema ‘La gestió del fem no es ven: es defén’. Entre els manifestants hi havia. donant suport a les reivindicacions, representants del PSOE, Copmpromís i EUPV.

Els manifestants s’ha concentrat a la plaça de Sant Domingo, des d’on han iniciat la marxa fins la plaça de l’Ajuntament, on una representant de l’Associació d’Ames de Casa ha llegit un manifest. En la manifestació s’han mostrat pancartes contràries al Consorci i en defensa del Pla de Minimització. Hi han assistit també membres de l’Assemblea Veïnal de la Vall d’Albaida contra la planta de residus animals de la Pobla del Duc.

La Plataforma fa una crida a no pagar els rebuts del Consorci

El manifest llegit des de l’antic Ajuntament d’Ontinyent ha reincidit en la crida a no pagar la taxa del Consorci. I és que la Plataforma del Fem ha instat els veïns de la comarca a presentar al·legacions contra aquesta taxa, però també a no pagar els rebuts que des del Consorci s’han fet arribar ja a la majoria dels domicilis de la comarca, amb l’excepció pràcticament única dels d’Ontinyent. En la reunió informativa celebrada divendres a Ontinyent, membres d’aquesta entitat van informar que a Bocairent s’han presentat ja prop de cinc-centes al·legacions, una quantitat que, de ser proporcional a cada localitat, ‘crearia un problema de bloqueig durant tot el procés a l’entitat recaptadora’. La utilitat d’aquesta mesura, però, es reduiria al cas d’Ontinyent, ja que podria pressionar el Consorci perquè acceptara la proposta de l’Ajuntament de fer-se càrrec directament de tots els rebuts de la ciutat, una iniciativa que no s’ha acceptat de moment.

En tot cas, la plataforma recomana de presentar les al·legacions encara que es pague el rebut ‘sense domiciliar-lo’, i sobretot reclama ‘una veritable mobilització ciutadana’ que demostre ‘el rebuig de la ciutadania a eixa gestió i la força de la gent de la Vall’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any