Iceta acusa CiU i ERC d’haver ‘embarcat els catalans en una sínia’

  • Admet errors però reivindica que el PSC és 'fill d'un moviment històric que no s'improvisa'

VilaWeb
VilaWeb
ACN / Redacció
07.02.2015 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut que el partit havia comès ‘errors’ i que ‘de vegades no ha estat a l’alçada de les circumstàncies’. Però això no li ha fet estalviar crítiques a altres formacions durant el discurs amb què ha tancat la ‘Crida al congrés obert’ d’aquest dissabte.

Així, Iceta ha acusat CiU i ERC d’haver ‘embarcat’ els catalans ‘en una sínia que roda i roda’ però que és ‘incapaç de fer cap canvi’. També ha fet referència a Podem i ha reivindicat que els socialistes són ‘fills d’un moviment històric que no s’improvisa’ i que ‘no va néixer ni en platós de televisió ni en cenacles elitistes’. Iceta ha insistit en el ‘compromís’ dels valors socialistes i el federalisme per a ‘canviar Espanya’.



El PSC es repensa en vista al 27-S

El PSC ha volgut fer avui una exhibició de força amb l’acte de ‘Crida al congrés obert’, previst per a final d’any. La cita, que reuneix més d’un miler de persones, ha estat encapçalada pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i altres dirigents del partit, com Jaume Collboni, Àngel Ros i Núria Parlon. El partit també ha volgut ‘escoltar les veus’ d’agents econòmics i de representants de la societat civil, amb les intervencions del periodista Albert Solé, fill de l’històric dirigent Jordi Solé Tura; la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas; la vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres, Carme Valls-Llobet, i els secretaris generals de CCOO i de la UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego Josep Maria Álvarez.

Amb aquesta trobada, els socialistes enceten un procés per a ‘escoltar’ la ciutadania que pretén posar les bases del seu projecte polític, el qual vol ‘enfortir’. Conscients dels ‘errors’ del passat –com la gestió de la crisi econòmica, la resposta al conflicte territorial o l’existència de casos de corrupció–, el PSC vol posar en valor els ‘encerts’ i la seva experiència per redefinir el seu programari i situar-se com la força de referència del ‘socialisme democràtic, catalanista i federalista’.

Entre el públic que ha omplert el Palau de Congressos de Barcelona, amb un aforament de 1.400 persones ple, hi ha l’ex-ministra Carme Chacón, actual secretària de Relacions Internacionals del PSOE. També qui va ser primer secretari del PSC fins l’any passat, Pere Navarro, i l’ex-batlle de Barcelona Jordi Hereu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any