Les festes de Santa Eulàlia arriben al ‘Fes Ta Festa’

  • El programa també parla del premi Ciutat de Barcelona a la Capital de la Sardana i del projecte 'La dansa enganxa'

VilaWeb
Redacció
07.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Concentrades en aquest primer cap de setmana de febrer i allargant-se fins el dia 12, el de la festivitat de la co-patrona barcelonina, les Festes de Santa Eulàlia seran una de les protagonistes d’aquest ‘Fes Ta Festa’ que us hem preparat. A la part central de programa parlarem dels actes programats més importants i també de la ‘Ruta eulalienca’, un passeig nocturn per la història de la Santa que endegada per l’Associació Cultural Joan Amades tindrà lloc el dia 11 al vespre. Us hi podeu inscriure gratuïtament, si encara hi ha places.

Però aquest és un dels molts temes de què us parlarem al programa. També parlarem de Premis. L’Amadeu Carbó ens explicarà com va anar l’entrega del Premi Joan Amades 2014 a la Ramona Violant i Ribera. I en Jesús Ventura dedica ‘La columna’ d’aquesta setmana a parlar del Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular i Tradicional que ha rebut la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona. Un ‘Premi a la capitalitat‘ que precisament clouran aquest dissabte dia 7, a la tarda, amb diversos actes com la presentació de la Guia d’Aplecs i Concursos Sardanistes o el Concert del tenor Josep Carreras, la Simfònica de Corda i Cobla i la Polifònica de Puig-reig al Liceu.

I en el reportatge, l’Amadeu Carbó parlarà amb en Pompili Massa, mestre d’educació musical i membre de l’Associació de Mestres en Gai saber. Ens explicarà la iniciativa de recuperació de les danses tradicionals de Mataró que sota l’eslògan ‘La dansa enganxa’ han endegat a la capital mataronina.

Igualment hi ha les seccions: la d’en Víctor Pàmies, les ‘Dites i refranys’, fa referència a allò que diuen que ‘De l’arbre caigut tothom en fa llenya’. En Nico Alonso i la Berta Miró, a les ‘Històries de gegants’ ens expliquen la dels ‘Gegants del Patronat del Corpus de Lleida’. La secció musical serà la d’en Josep M. Francino, ‘Els temes d’en Xino’, que ens convida a recordar un grup que es deia Els Dracs i que allà als anys 60 versionava temes com ‘The House of the rising sun’, altrament coneguda a casa nostra com ‘La casa del sol naixent’. I per acabar la secció d’en Gustau Molas, ‘Els secrets de l’Etnològic’, en la que recordarem que és això d’un ‘Setrill matrimoni’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any