Concentracions a Barcelona i València en solidaritat amb Kobanê i el poble kurd

  • També es demana a la UE que aixequi la prohibició sobre el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK)

VilaWeb
Redacció
07.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran de la recuperació recent i total del control de Kobanê a mans dels kurds, després de cent trenta-dos dies de setge del grup gihadista Estat Islàmic (ISIS), Barcelona i València han seguit la crida del Congrés de la Societat Democràtica dels Kurds d’Europa (KCD-E) i han fet avui sengles concentracions en solidaritat amb Rojava (Kurdistan occidental) i el poble kurd.

A Barcelona, la concentració ha estat convocada pel Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan a les cinc de la tarda al passeig de Gràcia, 7, on s’han aplegat un centenar de persones. I a València es fa una hora més tard, a la plaça de la Mare de Déu.

Les mobilitzacions d’avui volen mostrar la solidaritat amb la situació de Kobanê i Sinjar, sota setge dels fonamentalistes islàmics d’ISIS; demanar que s’aixequi la prohibició de la Unió Europea sobre el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i l’alliberament del seu cap, Abdullah Öcalan, a la presó des del 1999; i reivindicar el decisiu paper de la dona en el moviment kurd.

Informació relacionada:

El relat de la resistència a Kobanê fins a la victòria

Kobanê, la defensa de les dones

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any