La nevada deixa conductors atrapats i molts problemes de trànsit

  • Gruixos importants en diverses comarques del pre-litoral i del litoral · Ha arribat a nevar en alguns punts de València i de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.02.2015 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La neu ha agafat amb força a molts municipis en cotes molt baixes: A l’Anoia, al Bagès, al Vallès, al Maestrat, al Penedès, al Segrià, al Pla d’Urgell, a Priorat, a l’Alt Camp… fins i tot a la part alta de la ciutat de Barcelona, a la zona del Tibidabo, i a la ciutat de València. S’ha suspès el transport escolar en algunes comarques. I el Servei Català de Trànsit ha demanat que s’evitin els desplaçaments per la AP-2 i la AP-7 entre Barcelona i Lleida i Tarragona: hi ha trams d’aquestes autopistes que han quedat tallats al trànsit, amb conductors atrapats en diversos punts, com ara al túnel del Bruc, a la A-2, i també als túnels del Garraf, per un tràiler accidentat. No ha estat fins ben entrat el migdia que han pogut reobrir el trànsit.

La matinada havia estat molt freda a tot el país, amb nevades que han començat a les terres de l’Ebre i al Maestrat i que s’han anat estenent cap al nord pel litoral i el pre-litoral del Principat, i també a les terres de Ponent, on hi ha complicació per circular per carretera. Es manté l’alerta per nevades en cotes molt baixes; ha nevat a dos-cents metres i esporàdicament per sota. El litoral i pre-litoral del Principat i al Maestrat és on la neu ha caigut amb més força. Però també ho ha fet més al sud, a l’Horta, i a València ciutat mateix s’ha vist nevar.

El servei d’emergències valencià ha decretat avui al matí la pre-emergència per nevades a les comarques del nord del País Valencià. De fet, l’Aemet preveu durant el dia nevades a partir de la cota 300 o 400 a tot el país.

A Catalunya Nord, les nevades afecten notablement la Cerdanya i el Capcir des del cap de setmana i des d’ahir hi ha alerta taronja a totes les comarques, inclosa la plana del Rosselló, on ahir ja va nevar.

 

Més informació: Caos al túnel de Bruc per la nevada, conductors caminant en cerca d’informació

Fotos: Recull de les imatges de la nevada

Vegeu la informació de servei:

El trànsit:

Podeu seguir l’estat del trànsit a l’instant a les carreteres del País Valencià, a les del Principat, a les d’Andorra i a les de Mallorca.

Servei de consulta mitjançant el mòbil.

L’oratge:

Podeu consultar l’Oratge de VilaWeb i la previsió al País Valencià, al Principat, a les Illes, a Andorra i a Catalunya Nord.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any