El líder de Podem a Madrid diu que el Santander i Botín no són ‘casta’

  • Segons Jesús Montero volen contribuir al benestar social

VilaWeb
Redacció
28.01.2015 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Podem ha popularitzat el mot ‘casta’ com a desqualificatiu polític. I el fa servir per a designar aquella elit política o econòmica que, segons aquest partit, ha estat la responsable de la crisi i que, a més, se n’ha beneficiat. Avui han sorprès unes declaracions del secretari general de Podem a Madrid, Jesús Montero, que surten publicades en un reportatge de John Carlin a El País. Montero afirma amb rotunditat que la família Botín i el Banc Santander no es poden considerar casta, perquè ‘volen contribuir al benestar social’.

Aquestes són les seves declaracions: ‘No tots els empresaris són iguals. Hi ha dues cultures empresarials. Una és la casta i l’altra vol contribuir al benestar social, com la família Botín al Banc Santander.’ Carlin li demana si parla seriosament. ‘Sí! Estic convençut que hi ha empresaris de bona voluntat. Hi ha sectors del capitalisme emprenedor que saben que necessiten un país sense tanta desigualtat social, que entenen que així expandeixen el seu mercat. De segur que Ana Botín [presidenta del banc] es veuria amb Pablo Iglesias i parlarien d’aquestes coses.’

Jesús Montero, de cinquanta-un any, és un històric d’Esquerra Unida; fins i tot va participar a fundar-la, el 1986. És llicenciat en ciències polítiques a la Universitat Complutense de Madrid, d’on ha sortit tot el nucli dirigent de Podem i d’influència de Pablo Iglesias. Va deixar IU el 1997 i se’n va anar a Chiapas per veure de prop el moviment zapatista del ‘subcomandant’ Marcos. I, passats uns anys allunyat de la primera línia política, ha tornat amb Podem.

Informació relacionada:

Opinió contundent d’Arcadi Oliveres: Botín, un cacic a la cúpula absoluta del poder (10-9-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any