Golmés buscarà finançament institucional per fer la rampa elevada de la via del tren

  • El pas per a vianant es reclama des del 1975, quan es va suprimir el pas a nivell

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’obra que ha de permetre fer una rampa i uns passos voladissos annexos al pont que creua les vies del tren a Golmés s’haurà de sufragar amb finançament de diferents administracions. La rampa evitaria el pas pel pont estret actual pel que hi passa un elevat trànsit de vehicles.

Així ho han anunciat l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, i la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, després de fer una reunió i visitar el punt per on actualment els veïns creuen directament per damunt de la via del tren per accedir al cementiri. La reivindicació d’un pas pels vianants ve des que al 1975 es va suprimir el pas a nivell i es va fer un estret pont per a vehicles. Una situació que es va veure agreujada al 1992 amb l’obertura de l’autovia A-2 i el pont va passar a ser punt de pas de l’accés de l’autovia cap al poble amb l’increment del trànsit que això ha suposat. Fins al punt que els veïns consideren que és més arriscat passar pel pont estret que per la via.

Estudi de viabilitat

Manso ha explicat que hi ha un estudi de viabilitat sobre l’obra que té una memòria valorada en uns 625.000 euros, però que en qualsevol cas l’obra tindria un cost superior. Cal fer uns voladissos al mateix pont per no fer una altra passarel·la, que això si que acabaria encarint molt més l’obra. Així mateix, segons ha apuntat l’alcalde, cal fer dues rampes d’accés als voladissos, que en el cas del talús que queda més a prop de la població no comportaria cap problema, però al que està al costat del cementiri, s’hauria de fer una baixada en forma de ‘U’ per salvar el desnivell i fer-ho accessible a persones amb mobilitat reduïda.

Finançament

Segons Manso, Adif s’ha compromès a facilitar ”ajuda tècnica” per redactar el projecte però a l’hora de finançar-lo caldria fer-ho entre diferents administracions. Manso ha remarcat que Adif ja va construir el pont per a vehicles quan es va suprimir el pas a nivell i per això s’ha compromès a demanar suport econòmic al ministeri de Foment espanyol. De la seva part, Calvís ha mostrat la voluntat de dur a terme l’obra, que ”els veïns fa anys que reclamen”, per la qual cosa buscaran la solució a través de la Generalitat o la Diputació de Lleida.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Golmés.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any