Rajoy avisa els independentistes que ‘no enganyaran la llei’ el 27-S

  • 'Després del simulacre del referèndum ara pretenen fer un simulacre de plebiscitàries', diu el president espanyol

VilaWeb
ACN
25.01.2015 - 13:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha clausurat la convenció del PP llançant una advertència a les formacions sobiranistes, que ‘no enganyaran els catalans i tampoc a la llei’ amb el ‘truc’ de presentar les eleccions del 27-S com unes plebiscitàries. ‘Qui es pensi que amb aquest subterfugi tan bast podrà esbiaixar la legalitat i prendre decisions que la llei no autoritza em sembla que no té els peus a terra’. Segons Rajoy, independentment dels resultats, aquestes eleccions ‘no poden ser ni seran un camí cap a la fractura d’Espanya’. ‘Després del simulacre del referèndum ara pretenen fer un simulacre de plebiscitàries’, ha dit Rajoy, que ha assegurat que el PPC tindrà un ‘gran resultat’.

El president del govern espanyol ha dedicat bona part del seu discurs a Catalunya i al president de la Generalitat, Artur Mas, que ha convocat eleccions anticipades a nou mesos vista per raons ‘purament partidistes que responen a l’interès propi i no a l’interès general dels ciutadans’.

Segons Rajoy, resulta ‘completament incomprensible i absurd’ que Mas hagi fet l’anunci amb tanta antelació, i tot plegat és ‘la constatació d’un rotund fracàs fruit de l’enfrontament de les dues formacions que es disputen el lideratge de l’independentisme, i un nou intent d’enganyar els ciutadans de Catalunya’.

‘Ens anuncien una campanya publicitària de nou mesos per a un plebiscit previ a la declaració d’independència, i diuen que serà el que no es va poder fer el 9-N’, ha apuntat, però ‘no crec que amb aquest truc aconsegueixin enganyar els catalans i tampoc aconseguiran enganyar la llei’.

Nega que siguin plebiscitàries

I és que segons Rajoy, ‘les eleccions autonòmiques són el que el seu nom indica: autonòmiques’ i després dels comicis ‘el Parlament tindrà exactament les mateixes competències que avui’, i això ‘no depèn del resultat ni dels vots que obtingui un o altre’.

‘El dia després de les eleccions el govern d’Espanya, almenys mentre jo sigui president, seguirà vetllant pel compliment i respecte a la llei que ens em donat tots els espanyols’, ha advertit.

A més, ha assegurat que ‘com sempre’ el PPC ‘donarà la batalla per a la concòrdia i la unitat’ i comptarà amb el suport del govern espanyol i del PP per ‘defensar l’Espanya i democràtica en la que creiem’

Resposta a Aznar: ‘No calen escarafalls’

Després de les invctives que li va enviar el president d’honor del PP, José María Aznar, durant la inauguració de la convenció -on va demanar una ‘gran mobilització’ contra l’independentisme i deixar clar que fer un pols a l’Estat té ‘conseqüències’- Rajoy ha afirmat aquest diumenge que per plantar cara al sobiranisme ‘no calen escarafalls’, sinó ‘només seriositat, responsabilitat i entrega’.

‘A nosaltres se’ns entén tot: defensem la Constitució, la igualtat dels espanyola i que ningú privi els espanyols del dret a decidir què és el seu país. A Això se li diu sobirania nacional’, ha dit. En aquest sentit, s’ha mostrat confiat que el PPC ‘portarà la veu’ dels ‘milions de catalans que no són independentistes’, que ‘són la gran majoria’, perquè ‘hi ha més catalans que independentistes’.

‘La majoria dels catalans que els independentistes han esborrat del seu projecte polític són els que diran amb força que estan farts de divisions i que els èxits col·lectius neixen de la unitat i no de la discòrdia perquè junts som millors i fem les coses millor’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any