NotÝcies

Dissabteá 24.01.2015á 10:50

S'atura, per manca de diners, la desviaciˇ de Joncet

Malgrat que l'any 2011, l'aleshores prefecte va declarar d'utilitat p˙blica el projecte de desviaciˇ del Joncet, i la primera part d'aquesta estÓ ja acabada, les obres s'han aturat a principis d'aquest any, per manca de diners. En total falten 6,53 milions d'Çuros ...>>
Ds. 24 de gener del 2015

Men?ame
 

Tot està pendent de la signatura definitiva del contract entre -Regió Llenguadoc-Rosselló i l'estat francès, que signaran a finals del el pròxim mes d'abril, per acabar les obres de la desviació del Joncet de la RN116. Manquen 6 milions d'€uros per construir aquest darrer tram. Sembla però que, en aquest darrer contracte (CEPR) on es pressuposta totes les obres que és faran durant els anys 2015-2020, aquests 6,53 milions no apareixen.

Segons el diari l'Indépendant, el president de la comunitat de comunes Conflent-Canigó Jean Castex, hauria assegurat als seus consellers que  'aquest CEPR es caracteritza per un retrocés notori. es preveu bé un embolcall de 19,6M€ per a la desviació de Joncet, l'Estat no considera posar més de  9,8M€. La Regió preveu pel seu costat 3,27M€. Però subsisteix un saldo negatiu considerable de 6,53M€, sense pressupostar'.  Cal recordar que, al principi, l'estat havia assegurat que finançaria tot sol aquesta obra, però després se'n va fer enrere. Ara Jean Castex assegura que intentarà que el Consell General i les col·lectivitats locals posin aquest 6,53 milions que falten. 

Per la seua banda Jean-Marie Maydat, batlle de Serdinyà-Joncet, opina que 'és inadmissible que el segon tram de l'obra encara no hagui començat. Per descomptat, de tant en tant veiem una mica de moviment a la vora del mur de contenció del talús adjacent. Però aquestes són les intervencions més relacionades amb la finalització dels treballs previs, que a la veritable continuació del projecte'.