Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dissabte  24.01.2015  00:00

Autor/s: EUPV - Vall d'Albaida

Grècia planta cara

Men?ame
 

Diumenge se celebren les eleccions a Grècia, unes eleccions envoltades per l'intent de manipulació dels poders econòmics en vista d’unes enquestes que donen la victòria a Syriza, una força representativa de la unitat popular del poble grec.

La ciutadania grega ha sigut expoliada, maltractada, assetjada i enfonsada en la misèria per aquells qui han generat una situació econòmica insostenible. I no sols és que l’han generada, sinó que les mesures adoptades per revertir la situació han enfonsat més la ciutadania grega. El Banc Central Europeu i el FMI, entre d’altres, no són entitats triades pel poble, i per tant no haurien de tenir capacitat de decisió sobre qüestions que afecten el poble. Però els governants grecs fins ara, així com els espanyols i la resta dels europeus, han deixat en mans d’aquests estaments la gestió que la ciutadania els havia confiat.

Sembla que ara és el moment de fer por a la ciutadania. Els poders econòmics han posat en marxa una campanya que pretén condicionar la voluntat del poble grec per tal que Syriza no tinga la capacitat de governar de cara al poble i d’esquena a aquells qui han generat i agreujat la situació d’angoixa que viu Grècia. Atur, mancances, inseguretat social, fam, necessitats… Totes aquestes coses són les receptes que la troika ha donat als grecs per a l’eixida de la crisi, i ara és quan veuen que el poble grec no se’ls creu i tracten de fer por. Però a Grècia, tant com a Espanya, la por està canviant de bàndol, i el poble grec podrà demostrar diumenge que ha començat un canvi, no solament polític sinó també social. És l’hora de crear un sud d’Europa rebel, que lluite sense por per tal de posar la política al servei de les persones. És l’hora de l’Europa dels pobles, és l’Europa que moltes persones lluiten per guanyar i fer possible.

Quan el poble ja ha perdut tant… el poble també perd la por.