Aznar reapareix amenaçant els independentistes catalans

  • Vídeo amb els fragments més destacats de la intervenció de l'ex-president espanyol

VilaWeb
VilaWeb
ACN
23.01.2015 - 18:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del govern espanyol José María Aznar ha demanat al PP un ‘gran esforç de mobilització’ contra el ‘desafiament’ i el ‘xantatge’ del sobiranisme, i ha apostat per respondre ‘amb la llei’ els que volen ‘dividir i enfrontar la societat’. Ha animat el partit a lluitar contra la minoria ‘dissolvent i egoista’ que vol ‘una Catalunya dividida’ i una Espanya ‘mutilada’, i ha advertit que fer un pols a l’estat espanyol ‘té conseqüències’. També ha emplaçat el PP a assumir els errors i eradicar ‘el càncer de la corrupció’, però també a denunciar els que volen ‘destruir el sistema polític amb la coartada de la corrupció’.

Aznar ha fet aquestes manifestacions al discurs d’obertura de la conferència nacional del PP, estructurat en tres eixos: la necessitat d’aturar el sobiranisme que vol ‘trencar espanya’, la pugna contra el ‘populisme’, i la necessitat que el propi PP recuperi el pols dels seus votants.

Ha demanat al partit que deixi enrere el desànim, ‘contesti’ i demostri que el PP aspira a guanyar de nou les eleccions davant una esquerra instal·lada en la ‘inòpia’, els que volen ‘enfonsar el seu propi vaixell’ i el ‘populisme’. ‘A tots els va caure el mur de Berlín i a tots els caurà ara el fracàs del chavisme’, ha dit.

El president espanyol ha assegurat que el nacionalisme només té el projecte ‘d’intentar trencar Espanya quan el que aconseguirien seria trencar Catalunya’. Els mateixos, ha dit, ‘que diuen que l’estat és el seu enemic mentre l’estat els omple la caixa que han buidat perquè puguin pagar a final de mes’.

Segons Aznar, aquest desafiament ha de tenir ‘resposta’ a través de ‘la constitució i la llei’. ‘Ningú té dret de dividir i enfrontar una societat i ha de quedar clar que ningú pot fer un pols a la democràcia i a l’estat sense que això tingui conseqüències.’

Per aquest motiu ha demanat al partit que ‘deixi clar’ que ‘no s’accepten ni desafiaments, ni secessions i xantatges’. ‘A nosaltres no ens espanta la Catalunya plural i completa, sinó a ells, que volen una Catalunya dividida i mutilada’, ha dit.

‘Gran esforç de mobilització’

També ha demanat al PP que treballi per a una gran moviment contra el sobiranisme. ‘Els secessionistes diuen que els catalans estan encantats d’anar a l’abisme que els preparen, jo no ho crec, però davant d’això hi ha un política a aixecar i un gran esforç de mobilització a fer perquè Catalunya no quedi segrestada pel secessionisme i l’independentisme’.

‘Llei contra els que volen trencar la convivència’

Segons l’expresident espanyol, cal respondre amb ‘una política nacional clara’: ‘Llei davant els que volen trencar la convivència, i llei també davant qui la ha dinamitat’. Si algú té ‘dubtes’ sobre aquesta política, ha advertit Aznar, ‘l’ajudarem a que no en tingui’.

Aznar també ha fet un toc d’atenció al partit perquè recuperi els ànims i no es deixi ensoirrar pel ‘càncer’ de la corrupció que ‘no podem tolerar’. Segons Aznar, cadascú ‘ha de respondre dels seus actes amb la llei’, i tot i que cal ‘assumir errors’ el partit ‘seguirà treballant per recuperar confiances perdudes i sumarà esforços per defensar les institucions’.

En aquest marc, ha demanat que el discurs del PP aprofundeixi en diferenciar entre els que ‘de veritat volen acabar amb la corrupció’ dels qui ‘amb la coartada de la corrupció volen acabar amb el sistema democràtic’. ‘No hi ha res de bo en la segmentació i la inseguretat’, ha dit.

I és que pel president espanyol, a les pròximes eleccions ‘es decidirà entre posar fi o no a dècades de llibertat i progrés’, i ‘no es decidirà entre continuïtat o canvi, sinó entre canviar per construir o canviar per destruir’. ‘No es tracta d’apel·lar a la por, sinó a l’ambició de fer un país millor per a tots, generant confiança, oferint propostes ambicioses’, ha conclòs.

Aguirre diu que el sobiranisme i el ‘populisme’ d’esquerres són ‘enemics de la llibertat’

Abans d’Aznar ha pres la paraula la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha reivindicat els valors i ideologia del PP com quelcom necessari en un moment com l’actual en què ‘els separatistes amenacen amb trencar la nació’ i ‘els populistes volen acabar amb el règim constitucional espanyol’. Segons Aguirre, tots ells són ‘enemics de la llibertat i l’Espanya constitucional’ i el PP ‘els ha de combatre amb l’arma dels seus principis, ideals i valors’.

De Cospedal critica la ‘irresponsabilitat’ de la Generalitat

La secretària general del PP també ha criticat durament el sobiranisme i ha apuntat que el ‘pitjor’ desafiament que ha patit l’Estat en aquests últims anys ha estat ‘l’intent de trencar Espanya per part de la Generalitat’. Segons De Cospedal, ha estat un intent des de la ‘irresponsabilitat’ d’uns dirigents que ‘han intentat dividir els espanyols’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any