La CUP defensa un full de ruta que inclogui una DUI després del 27-S

  • L'esquerra independentista comença un procés assembleari obert · Vol definir una candidatura de ruptura amb l'estat espanyol i el marc econòmic i social

VilaWeb
ACN
23.01.2015 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP comença aquesta tarda a Badalona un procés assembleari obert als ciutadans per a definir una candidatura de caràcter ‘independentista, anticapitalista i radicalment democràtica’. Propugna una ruptura amb el marc econòmic i social actual i, a més, una declaració d’independència després d’un 27-S plebiscitari.

En aquestes assemblees es definirà el full de ruta cap a la independència, que es farà públic el mes vinent. El nom de la llista, que previsiblement inclourà la marca CUP, i les persones que la integren se sabran al març; i el programa electoral, passades les municipals.

‘El full de ruta no és exclusivitat de Mas i Junqueras’, ha dit el diputat Quim Arrufat. Per això, ha propugnat d’interpel·lar agents socials i civils diversos, també aquells que ‘no s’identifiquen monotemàticament amb el procés sobiranista’.

‘O traiem el full de ruta del binomi Mas-Junqueras o el full de ruta i el procés cap a la independència s’enfonsen’, ha sentenciat. Arrufat creu que reduir el debat independentista a dues forces polítiques ha portat el procés ‘cap a una deriva accentuada, després del 9-N, amb una foto que és una derrota col·lectiva’. Es referia al pacte Mas-Junqueras d’ara fa una setmana al Palau de la Generalitat.

El full de ruta de l’esquerra independentista inclouria una declaració unilateral d’independència en cas d’aconseguir majoria a les eleccions del 27 de setembre, que haurien de tenir caràcter plebiscitari i que obririen un procés constituent per desfer-se del marc econòmic i social vigent. L’altra pilar d’aquest full de ruta és un pla de xoc contra l’emergència social del país. Arrufat ha fet aquestes declaracions en una conferència de premsa al Casal Independentista de Sants, a Barcelona.

Procés assembleari ‘de ruptura’

Aquestes són les línies centrals d’un full de ruta que ha de concretar-se en el procés assembleari que comença avui. Es farà més d’una cinquantena d’assemblees obertes als ciutadans de tot el país durant dues setmanes. Hi participaran membres de Crida Constituent, d’EUiA, de forces municipals i de més moviments socials. L’1 de febrer es tancarà la primera de tres onades de consulta interna.

El segon procés d’assemblees es clourà a mitjan març i servirà per a escollir el nom definitiu de la candidatura per a les eleccions del 27-S. Previsiblement, inclourà la marca CUP, però podria tenir una designació mixta amb alguna altra força. En aquest mateix procés també es farà una primera proposta de noms per a la llista i un esbós del programa polític. Finalment, passats els comicis municipals, la CUP farà públic el seu programa electoral concret, acordat amb les bases.

L’esquerra independentista ha subratllat la importància de les eleccions del 25 de maig als municipis, com ‘un primer plebiscit’ en què pot demostrar-se la força d’un moviment de ruptura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any