Alfred Bosch: ‘Parlem d’una lluita profundament arrelada a les aspiracions cíviques i democràtiques’

VilaWeb
Redacció
26.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat al congrés espanyol i candidat a la batllia de Barcelona per ERC, Alfred Bosch, respon dues preguntes sobre la independència i el futur de Catalunya al món. És una altra entrevista de la sèrie ‘Faces of independence’ de l’edició en anglès de VilaWeb, que reproduïm en català.

―Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?

—Catalunya és una nació; no som ni millors ni pitjors que qualsevol altre poble. Si decidim lliurement que volem ser independents, en última instància passarà això. En aquesta etapa, el poder espanyol és el principal obstacle per a una votació vinculant que podria conduir a aquesta nova situació. Però els fruits prohibits tenen més bon gust, de manera que el sentiment independentista és en realitat en augment a causa de les prohibicions espanyoles. El fet que Catalunya sigui una zona pròspera i productiva, víctima d’un drenatge fiscal constant, i que tingui una llengua pròpia i una autonomia que constantment són qüestionades per les autoritats espanyoles contribueix a afegir més llenya al foc d’una lluita profundament arrelada a les aspiracions cíviques i democràtiques.

—Què pot aportar una Catalunya independent al món?

—No pas menys d’allò que hi aporta Finlàndia, Portugal, Dinamarca o Grècia, amb poblacions i economies similars. Podem proporcionar excel·lència en la cultura, l’experiència turística, les comunicacions, la gastronomia, les arts, la biomedicina, la tecnologia i el talent en general. Barcelona també pot esdevenir un capital polític i intensificar el paper actual com a capital de la telefonia mòbil, de les línies aèries, dels creuers, la gastronomia, les fires de negocis i convencions, l’hospitalitat i tantes altres activitats. El món hi guanyaria, amb el naixement d’un país de mentalitat lliure i treballadora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any