La CUP i Mas evidencien la tibantor pel 27-S

  • 'ERC té una paciència de sant amb vostès', diu Arrufat al president · Mas etziba: 'No sé si defensa el procés o vol donar canya al govern'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.01.2015 - 12:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sessió de control al govern català ha servit per a palesar la tibantor que hi ha entre la CUP i CiU d’ençà de l’acord per a convocar eleccions i la filtració d’un esborrany sobre el full de ruta. El diputat Quim Arrufat ha criticat al president Artur Mas l’acord amb ERC anunciat la setmana passada: ‘No inclou cap fórmula per a convertir les eleccions en plebiscitàries’, ha dit. I encara ha afegit que la convocatòria implicava ajornar unes eleccions que la CUP entenia com un ‘compromís democràtic’ després del 9-N. 

Aquest és el vídeo de la intervenció d’Arrufat i la resposta de Mas:

‘De debò que Esquerra té una paciència de sant amb vostès’, ha etzibat Arrufat a Mas, a qui ha retret que, amb la convocatòria d’eleccions al setembre, s’agafava temps per a refer el seu espai polític. ‘Comencen a confondre el camí cap a la independència amb el camí cap a la unitat perpètua de CiU amb ERC.’

I Mas s’hi ha tornat: ‘No sé si defensa el procés sobiranista o vol donar canya al govern de torn.’ El president ha defensat el valor de la consulta del 9-N (‘si no, per què tenim una querella amb quatre delictes?’) i ha volgut recordar que feia temps que s’anaven construint estructures d’estat. 

Els retrets han continuat. Sobre l’acord entre CiU i ERC, Mas ha dit a la CUP: ‘Vostès no hi són, però hi podrien ser si volguessin. No han fet res per ser-hi.’ També ha recordat que en algunes d’aquestes reunions hi havien estat presents representants d’entitats, concretament l’ANC, Òmnium i l’AMI: ‘La crítica és a tothom?’, ha demanat Mas abans de tancar el micròfon.

 

Informació relacionada: 

La CUP s’aparta de la negociació del full de ruta amb CiU i ERC

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any