Presenten la I Ruta de la Boira al Pla d’Urgell

  • Es farà dissabte, 24, i sortirà des del Palau d'Anglesola

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Donar a conèixer els encants de la boira en el paisatge del Pla d’Urgell és un dels objectius de la I Ruta de la Boira. La iniciativa la formen dues caminades, de 10 i 23 quilòmetres, amb sortida i arriba al Palau d’Anglesola on també hi haurà un mercat de productes de proximitat.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell, La Boira de Ponent.cat i Boira Bike, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Palau, estan al davant d’aquesta iniciativa que suposa com una “opció per a gaudir de l’hivern al Pla d’Urgell”, com ha explicat el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, durant l’acte de presentació. Per la seva part, la responsable de La Boira de Ponent.cat, Irene Baron, ha dit que la idea d’organitzar aquesta primera ruta ha estat per donar a conèixer “els encants i la màgia de la boira i del paisatge plaurgellenc” a totes les persones que s’hi vulguin apuntar. Roger Tutusaus, de Boira Bike, ha mostrat els itineraris plantejats per a la cursa: “Com a responsables de Pedals dels Canals d’Urgell, coneixem molt la comarca i els petits camins que es poden recórrer per a descobrir-la. Per això proposem dos rutes, les dos circulars, per tal que els participants puguin fer un tastet del Pla d’Urgell.” L’alcaldessa del Palau d’Anglesola, Montse Mesegué, s’ha mostrat molt satisfeta que la iniciativa de la primera ruta de la boira hagi nascut a la seva població i també del fet que es vulgui donar connotacions positives a un fenomen meteorològic “tan nostrat”. Aquest és un dels motius pels que Irene Baron, fa un any, va crear la pàgina www.laboiradeponent.cat , on ha buscat aquesta cara positiva d’un fenomen meteorològic del que gairebé sempre se’n parla en negatiu i trobar els seus encants com en el seu dia es va fer amb altres com la neu.

Recorreguts

L’organització ha plantejat dos circuits circulars, un de curt de 10 quilòmetres i un de més llarg, de 23. Tots dos segueixen camins de terra des del Palau d’Anglesola, cap al Poal i Bellvís i retornen al Palau d’Anglesola. La ruta està plantejada per a fer-la caminant i és apta per a tots els públics. La sortida dels dos itineraris serà a dos quarts de deu del matí del dissabte, 24, des del poliesportiu del Palau d’Anglesola (cal inscripció prèvia). L’acte comptarà amb l’apadrinament de la meteoròloga del Palau d’Anglesola, Carme Farnell que tallarà la cinta de sortida d’una ruta que, s’ha recordat, no serà competitiva.

S’ha previst un cotxe escombra en forma de carruatge de cavalls per a poder acompanyar els caminants al llarg de les rutes, tres punts d’avituallament amb productes locals i dos parades obligades per a fer una visita al castell dels marquesos Desvalls del Poal i una altra al Tossal de les Sogues de Bellvís. En acabar la ruta, els participants podran fer una degustació de cassola de tros de Linyola al darrer punt d’avituallament, al mateix Palau d’Anglesola.

Concurs fotogràfic

Paral·lelament a la ruta, s’ha organitzat diverses activitats, com un concurs fotogràfic a través d’Instagram, amb diversos premis per a les millors fotografies del recorregut. Les imatges premiades rebran obsequis de proximitat.

Mercat de productes de proximitat

Des de les nou del matí i fins a les tres de la tarda, també hi ha organitzat un mercat de productes artesans i de proximitat a la mateixa població del Palau d’Anglesola. Una quarantena de parades d’arreu de les comarques de Ponent mostraran i posaran a la venda productes d’artesania i productes gastronòmics. Així mateix, els visitants podran conèixer el sector turístic del Pla d’Urgell, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i l’oferta en turisme de la comarca gràcies als punts d’informació. També es podrà pujar en cavall i aprendre a fer cassola de tros.

La primera ruta de la boira del Palau d’Anglesola està organitzada per La Boira de Ponent.cat i Boira Bike i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, l’Ajuntament de Bellvís, l’Ajuntament del Poal i la Diputació de Lleida.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell o al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any