Víctor Gibanel, contra les cordes després d’haver propiciat la censura de ‘Ciutat Morta’

  • Tant ERC com ICV-EUiA, socis de govern del PSC a Gavà, demanen que sigui destituït del càrrec de cap de la policia local

VilaWeb
ACN – Redacció
21.01.2015 - 09:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Víctor Gibanel era el cap d’informació de la guàrdia urbana de Barcelona durant els fets del 4 de febrer de 2006. Ara és cap de la policia local de Gavà, on governa el PSC amb el suport d’ICV. Gibanel és un dels personatges que apareix a ‘Ciutat morta’ i fou el responsable de la censura de cinc minuts en la versió del documentari emesa dissabte al 33. Uns cinc minuts que han corregut com la pólvora per la xarxa. Ara Gibanel es troba contra les cordes: malgrat el suport que ha rebut del PSC, tant ERC com els socis de govern dels socialistes, ICV-EUiA, en demanen destitució. Avui a migdia Gibanel compareixerà a l’ajuntament de Gavà per llegir un comunicat.

ACTUALITZACIÓ: Els directors de ‘Ciutat morta’ expliquen la censura que Víctor Gibanel nega

ICV-EUiA ha emès un comunicat en què diu que l’actitud de Gibanel és molt greu per a la llibertat d’expressió i el dret a la informació: ‘La coalició considera injusta i inacceptable la imatge negativa que es dóna de la ciutat per culpa de l’agent que va censurar “Ciutat Morta”‘.

I afegeix que, ‘independentment dels fets ocorreguts a Barcelona el 4 de febrer de 2006 i dels fets que reflecteixen els cinc minuts censurats’, l’actitud del cap de la policia local de la ciutat és molt greu, car va intentar ‘evitar l’emissió tot interferint en la llibertat d’expressió i en el dret a la informació dels ciutadans’.

ICV-EUiA de Gavà insta la batllessa, Raquel Sánchez, a reconsiderar la seva decisió de refermar Víctor Gibanel com a cap de la guàrdia urbana de la ciutat i li reclama que el destitueixi: ‘Aquesta actitud, alhora, ha suposat que indirectament la imatge de l’ajuntament i de la ciutat s’hagi vist injustament embrutada. Aquests fets fan que ICV-EUiA de Gavà demani que Gibanel sigui apartat del seu càrrec.’

Raquel Sánchez va defensar dilluns, en un comunicat, la tasca de Víctor Gibanel al capdavant del cos policíac, que considera ‘altament positiva’.

La censura frustrada de Gibanel

Un jutge va ordenar que s’eliminessin aquests cinc minuts del documentari, com a mesura cautelar arran de la demanda de Gibanel. Però el procés judicial continua, i el periodista de la Directa Jesús Rodríguez, que apareix en aquest fragment censurat del film, ha d’encarar una petició d’indemnització de 45.000 euros, acusat de violació del dret de l’honor de Gibanel.

Tot i que fa més d’un any que ‘Ciutat morta’ s’emet en tot de festivals i projeccions, fins que no es va anunciar que l’emetrien per TVC Gibanel no va presentar la demanda. Hi demanava, d’una banda, que es decretessin mesures cautelars per a evitar-ne l’emissió; i, d’una altra, una indemnització de 45.000 euros a la productora, a TV3 i a Jesús Rodríguez. Com que el jutge va decretar la mesura cautelar d’eliminar els cinc minuts del documental on es parla d’ell, va retirar la petició d’indemnització a la productora i a TV3, però l’ha mantinguda a Jesús Rodríguez per les opinions que hi dóna.

Aquests són els cinc minuts censurats:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any