La censura dispara l’expectació per ‘Ciutat Morta’

  • El documentari sobre el cas 4-F, emès pel Canal 33 i retallat per ordre d'un jutjat, obté un 20% d'audiència i 569.000 espectadors

VilaWeb
Redacció
18.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja feia mesos que el documentari ‘Ciutat Morta‘, sobre el cas 4-F, aixecava polseguera perquè TVC tardava a emetre’l, malgrat que s’hi havia compromès. Després de molts mesos de pressió, finalment es va emetre ahir a la nit al Canal 33, amb molta expectació. I l’interès es va disparar poques hores abans de l’emissió, quan el setmanari la Directa va informar que es faria amb cinc minuts censurats per ordre d’un jutjat de primera instància de Barcelona, a partir d’una denúncia presentada per l’ex-cap d’informació de la guàrdia urbana de Barcelona, Víctor Gibanel.

Els cinc minuts retallats es poden veure en algunes pàgines que ofereixen el film sencer en línia. Fins i tot va aparèixer ràpidament a YouTube el tall del fragment concret, amb imatges i opinions referides a l’ex-guàrdia urbà.

Les dades d’audiència demostren la gran expectació que hi havia: el programa ‘Sala 33’ on es va emetre el film va obtenir el seu rècord, amb un 20% de quota de pantalla i 569.000 espectadors, dades històriques per a un espai del segon canal de TVC:

El cas 4-F és un cúmul d’escàndols i de vulneracions de drets que, a sobre, es va acabar d’una manera ben tràgica: el suïcidi d’una noia, Patricia Heras, que no va poder suportar la condemna per uns fets que no havia comès. ‘Ciutat morta’, que ha estat guardonat en una desena de festivals, és també un homenatge a Heras, que hi apareix retratada a través dels seus poemes i amistats.

Acabada l’emissió al Canal 33, cap a la una de la matinada uns quants centenars de manifestants es van concentrar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, amb espelmes en record de Patricia Heras.

En sentit contrari, mentre s’emetia el film per televisió, el Sindicat de Mossos d’Esquadra SME va qualificar-lo per Twitter de ‘fantasia’.

 

Informació relacionada:

De tot plegat, en parlàvem divendres en aquesta entrevista amb Xavier Artigas, director de ‘Ciutat Morta’ juntament amb Xapo Ortega.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any