Notícies

Dissabte  17.01.2015  19:40

Els cinc minuts censurats de 'Ciutat Morta' es poden veure a la xarxa

En algunes webs es pot veure el documentari amb el fragment que un jutjat impedeix de passar a TVC

Men?ame
 

Poques hores abans de l'emissió a TVC del documentari 'Ciutat Morta', que relata el cas 4-F de Barcelona, la Directa ha informat que un jutjat havia ordenat de censurar-ne cinc minuts. És una mesura cautelar arran d'una denúncia presentada per l'ex-cap d'informació de la guàrdia urbana, Víctor Gibanel. Aquests minuts (del 45 al 50) sí que es poden veure en aquesta pàgina, on hi ha el documentari complet en línia.

També s'ha penjat a YouTube el tall dels cinc minuts censurats, que ja acumula desenes de milers de visites:

La jutgessa del jutjat de primera instància número 25 de Barcelona considera que algunes de les imatges i les opinions incorporades al documentari i que fan referència a l'ex-cap d'informació de la guàrdia urbana de Barcelona, Víctor Gibanel, podrien significar una violació del seu dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge. La Directa afegeix que a l'escrit redactat per l'advocat de l'ex-policia es justifica la petició del seu client al·legant que les imatges en litigi formaven part d'un sumari judicial i que van transcendir mitjançant 'una filtració'.

Informació relacionada:

Concentració a Sant Jaume després de l'emissió de 'Ciutat Morta'

El Sindicat de Mossos d'Esquadra qualifica de fantasia el film 'Ciutat Morta'

Entrevista amb el director, Xavier Artigas: 'El cas de "Ciutat Morta" no és aïllat, la corrupció policíaca és un mal sistèmic'

VilaWeb va publicar dos dies després del suïcidi de Patricia Heras aquest editorial de Vicent Partal sobre la seva mort i el cas 4-F. 

Contra l'oblit del cas 4-F

Vídeo: La manifestació per la mort de Patrícia Heras desafia la pluja i acaba a Wad-ras