Green Banks, el poble dels EUA sense mòbils ni wi-fi

  • El petit municipi de Virgínia ha esdevingut un refugi per a desenes de persones que fugen dels possibles efectes nocius de les ones electromagnètiques

VilaWeb
Redacció
17.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els habitants del petit poble de Green Bank, a l’estat de Virgínia, no poden fer trucades amb el mòbil, enviar missatges de text ni connectar-se via wi-fi o Bluetooth. No és per l’aïllament geogràfic ni per manca de cobertura, sinó per una prohibició del govern nord-americà: en aquest municipi hi ha instal·lat el principal radiotelescopi orientable del món, el Robert C. Byrd Green Bank Telescope, que exigeix que no hi hagi activitat electromagnètica a la vora (vídeo).

Aquesta circumstància legal ha convertit Green Bank, de retruc, en un refugi per a desenes de persones ‘electrosensitives’ i amoïnades pel possible efecte nociu sobre el cos humà de viure envoltats d’ones electromagnètiques provinents de les xarxes mòbils i sense fils.

Des de l’arribada del primer ‘refugiat del món modern‘ a Green Bank, el 2007, ja n’hi ha una trentena que s’han establert en aquest tranquil municipi de Virgínia, tal com destacava un reportatge de la BBC el 2011 i com s’explica en aquest recent i complet article a Washingtonian.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any