El govern espanyol diu que Mas no té ‘ni interès ni capacitat’ per a resoldre els problemes dels catalans

  • 'En aquest moment Catalunya no necessita eleccions, sinó resoldre allò que és important'

VilaWeb
ACN
14.01.2015 - 22:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’executiu de Mariano Rajoy creu que si Artur Mas convoca eleccions amb vuit mesos d’antelació demostra que ‘no té gens d’interès a solucionar i atendre els problemes dels catalans, ni gens de capacitat per a resoldre’ls’. En declaracions a l’ACN, el secretari d’estat per a les Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha dit: ‘En aquest moment Catalunya no necessita eleccions, sinó resoldre allò que és important’. Segons ell, ja fa temps que Mas va donar per acabada l’etapa de governar i treballar pels catalans.

El govern espanyol ha delegat la resposta a Ayllón, que al desembre va rebre l’encàrrec del seu president d’assumir tasques de portaveu quan no les exercís la vice-presidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Rajoy: ‘Són massa eleccions’

Però des de Grècia Rajoy també s’hi ha referit. Segons ell, ara no escau de convocar eleccions a Catalunya perquè serien n’hi hauria massa de seguides, tenint en compte que al maig hi ha les municipals i després les espanyoles.

Rajoy ha defensat que els països necessiten temps sense eleccions per a dedicar-se a allò que, segons ell, és prioritari: lluitar contra la crisi. I ha assegurat que Espanya ja anava sortint-ne i que Catalunya també participava en aquesta millora. Tot amb tot, ha afegit que Mas era qui tenia competències per a convocar eleccions.



Rajoy s’ha dedicat a repassar les últimes eleccions a Catalunya: al Parlament el 2010, municipals el 2011, al Parlament el 2012 i europees el 2014. ‘Fer ara eleccions autonòmiques, després les municipals i les generals són massa eleccions’, ha dit Rajoy, que encara no sabia la data comunicada pel president Mas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any