Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  15.01.2015  06:00

VilaWeb, el mitjà en català més enllaçat a la Viquipèdia

Segons un estudi elaborat per l'Amical Wikimedia

Men?ame
 

Quan els editors de la Viquipèdia escriuen o actualitzen una entrada, hi han d'afegir la font d'on prové la informació. D'ací ve que milers d'articles enllacin a mitjans de comunicació i facin servir aquestes adreces com a referències que validen la traçabilitat de la font. Per això és important, als articles de l'enciclopèdia col·laborativa, d'indicar la informació relacionada externa. L'Amical Wikimedia acaba d'elaborar un estudi en què analitza quins són els diaris en català més enllaçats des de la Viquipèdia. El rànquing és encapçalat per VilaWeb, amb 4.555 articles vinculats.

Els altres mitjans en català més enllaçats des de la Viquipèdia són el portal 3/24, amb 3.938 articles vinculats; l'Ara, 2.847; el Punt Avui, 2.177, i El Periódico de Catalunya, 1.678.

L'enllaç a informació externa és una de les premisses dels editors de la Viquipèdia, que no tenen per objectiu principal de generar coneixement, sinó de fer una síntesi de fonts ja publicades, indicant-ne l'origen.