Operació policíaca contra advocats de l’esquerra abertzale

  • La guàrdia civil ha detingut dotze advocats al País Basc i a Madrid

VilaWeb
Redacció
12.01.2015 - 09:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A les set del matí la guàrdia civil ha començat una operació contra advocats de l’esquerra independentista basca, al País Basc i a Madrid. De moment, han detingut dotze advocats i quatre ciutadans bascs més. El dirigent de l’esquerra abertzale Pernando Barrena ha denunciat en un piulet a Twitter que els agents havien anat a detenir els advocats de militants independentistes bascs, que eren a Madrid per a la primera jornada d’un judici a l’Audiència espanyola. ‘Al nostre hotel de Madrid, la GC [guàrdia civil] deté els nostres advocats. Democràcia a la turca!’, s’ha exclamat. Segons fonts policíaques, l’operació continua oberta.

Segons alguns mitjans espanyols, el senador de Bildu Iñaki Goioaga també és a la llista de l’operació, però no ha estat detingut perquè és aforat. El Ministeri d’Interior espanyol diu que els detinguts són de diverses organitzacions que donen suport a ETA.

En declaracions a RAC1, Barrena ha denunciat que es tracta d’una operació amb ‘una intencionalitat política molt evident’ i que, amb la defensa detinguda, ‘no hi ha les condicions’ per començar el judici contra trenta-cinc militants de Batasuna, EHAK i ANV previst avui a l’Audiència espanyola. ‘És una operació que no té cap sentit. Detenir advocats, persones que entren i surten cada dia dels jutjats, i molt menys persones que al cap de mitja hora havien de ser a la seu de l’Audiència espanyola. Totalment desproporcionat i kafkià’, ha lamentat. Barrena ignora encara ara les raons per les quals s’han detingut els advocats.

Barrena ha explicat més tard per Twitter que el judici s’havia suspès.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any