CDC insta ERC a traslladar el debat a la taula de negociació

  • Homs anuncia novetats per a dijous o divendres per a desencallar la situació sobre el futur polític del país

VilaWeb
ACN
11.01.2015 - 12:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha recordat a ERC que no es pot anunciar ‘que hi hagut acord si no s’ha tancat’ i en aquest sentit ha demanat que el ‘debat intens’ dels darrers dies es traslladi a la taula de negociació i ‘no tant a l’àmbit públic’. Precisament per això atorguen ‘transcendència’ a la reunió a què va emplaçar el president de la Generalitat, Artur Mas, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, per aquesta setmana amb representants de l’ANC, Òmnium i l’AMI.

‘Ara és el moment de tancar-ho i de prendre decisions’, ha dit. L’acord l’hauran de ‘teixir’ els partits amb paper ‘preeminent de Mas’ però cal ‘veure exactament’ què plantejaven les entitats sobiranistes amb la seva proposta.

Novetats imminents

Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat que la setmana vinent, ‘dijous o divendres’, es preveu donar a conèixer novetats que desencallaran la situació política que es viu a Catalunya al voltant del futur del país.

En relació a la reunió entre Artur Mas i el cap de l’oposició, Oriol Junqueras, que dissabte reclamava Marta Rovira, Homs ha dit que s’hagués hagut de produir aquest cap de setmana, però que la concentració d’aquest diumenge a París per mostrar el rebuig unànime contra l’atac gihadista al setmanari Charlie Hebdo ‘no ho ha fet possible’. El conseller ha assenyalat que la reunió se celebrarà en els propers dies ‘o en les properes hores’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any