Forcadell: ‘Si els partits polítics no prenen decisions, algú ho ha de fer’

  • L'ANC prepara un procés intern per a saber què fer si no hi ha acord entre Mas i Junqueras

VilaWeb
Redacció
11.01.2015 - 09:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell ha admès que els membres de l’entitat comencen a estar decebuts pel fet que no arribi l’acord sobre unes eleccions avançades entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras.

‘A l’entitat i a la societat en general hi ha un sentiment de desànim que només es pot aturar amb una decisió que arribi ja’, ha dit. En aquest sentit, ha explicat que durant la reunió del secretariat de l’ANC que hi va haver ahir es van plantejar les opcions que té l’entitat per a actuar si no hi ha acord la setmana vinent, tot i que no ha explicat quines són les alternatives concretes. L’entitat farà un procés de consulta interna per a conèixer les preferències dels seus membres.

‘Si els partits polítics no prenen decisions, algú ho ha de fer’, ha dit Forcadell en una entrevista a Catalunya Ràdio i no ha descartat que l’ANC es pugui presentar a unes eleccions si no hi ha cap acord. Tot i així, ha remarcat que veu l’entesa cada vegada més a prop.

Sobre si la presidenta de l’ANC aniria a la llista d’ERC o del president Mas en unes eleccions, Forcadell ha dit que d’això no se n’ha parlat. I ha afegit que no seria una decisió personal, sinó que s’hauria de fer un procés intern per a prendre una decisió entre tots els membres.

Forcadell ha detallat que la data de la previsible reunió de la setmana entrant entre el president Mas, ERC i les principals entitats sobiranistes de la societat civil encara no s’ha concretat. És una reunió que ha de servir, tal i com ha explicat Forcadell, per ‘desencallar’ el procés i avançar en la voluntat d’acord entre els partits polítics.

En aquest context, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va avançar ahir que arrencaran una campanya de mobilitzacions la setmana vinent, segurament dilluns, per aconseguir que hi hagi un acord entre CiU i ERC per celebrar eleccions avanaçades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any