ERC diu que els independents no seran un escull per a l’acord

  • Rovira diu que la llista d'ERC incorporaria només persones de l'entorn del partit

VilaWeb
Redacció
11.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’acord entre el president Mas i Esquerra Republicana de Catalunya encara no arriba, però les posicions s’acosten. ERC veu amb bons ulls una de les tres propostes que va proposar Mas per carta divendres, però no hi coincideix plenament. ERC està d’acord en què hi hagi una llista transversal encapçalada per Mas i que integri personalitats independents, a més de la resta de llistes dels partits. Tanmateix, ERC no descarta incloure també personalitats independents de l’entorn del partit, encara que la proposta de Mas no contempli aquesta opció.

Tot i que ERC afegeixi la condició que la seva llista també integri independents, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, va dir que les personalitats que hi haurà a cada llista ‘no seran un escull’ per arribar a un acord. Va explicar que als republicans els sembla bé que Mas confeccioni la seva llista amb totes les personalitats independents que li sembli i que, després, ERC inclouria els independents que quedin, que serien de l’entorn d’ERC.

El govern, però, ja va avisar que no creu que ERC s’hagi mogut de la seva proposta incial. De fet, divendres va titllar ERC d”intransigent’ perquè l’opció que els republicans diuen avalar preveu que només sigui la llista de Mas la que inclogui independents, i, en canvi, ERC posa com a condició que la seva llista també pugui incorporar independents. A més, les mateixes fonts del govern afegien que aquesta alternativa no concreta que les eleccions hagin de ser necessàriament abans de les municipals i, en canvi, ERC també té aquesta premissa.

Rovira també va explicar que havia demanat de reunir-se amb Mas i les principals entitats sobiranistes de la societat civil per tal de posar sobre la taula les opcions que hi ha per a tancar l’acord sobre els comicis avançats. 

Junqueras demana negociar un govern de concentració

Oriol Junqueras reitera la voluntat dels republicanas de treballar conjuntament. En un article al El Periódico, Junqueras afirma que el seu partit està disposat a dibuixar des d’ara un govern de concentració. ‘No cal esperar a l’endemà de les eleccions per començar a fer-ho sinó que és possible i desitjable fer-ho simultàniament: treballar ja per un govern de concentració d’ampli espectre i simultàniament convocar eleccions’, escriu el president d’ERC.


Informació relacionada:

Editorial: El dic s’ha trencat

ERC i el govern tornen a discrepar després d’anunciar un principi d’acord

L’ANC prepara una campanya per a reclamar l’acord entre Mas i Junqueras

SMS de Mas a Junqueras: ‘Segueixes volent imposar el teu model’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any