El jutge Santiago Vidal afirma que està disposat a recórrer al Tribunal dels Drets Humans

  • El magistrat considera que si Mas i Junqueras no es posen d'acord el país els passarà per damunt

VilaWeb
ACN
10.01.2015 - 14:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge Santiago Vidal ha afirmat aquest dissabte que si finalment és sancionat per haver participat en la redacció d’una futura Constitució catalana està disposat a recórrer al Suprem, al TC i fins i tot al Tribunal dels Drets Humans. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vidal ha explicat un dels arguments que presentarà per defensar-se de l’acusació d’infidelitat a la constitució espanyola.

‘El que proposo com a prova són les més de 10.000 sentències que he dictat al llarg de la meva vida judicial i en totes elles he complert estrictament la Constitució’, ha assegurat el magistrat, que també ha dit que confia en un acord imminent entre Mas i Junqueras. ‘Si no ho fan el país els passarà per damunt’, ha reblat Vidal.

‘Per experiència professional n’he viscut moltes de situacions en l’àmbit jurídic on sembla que tot se’n vagi en orris i no, és l’antesala a l’acord’, ha continuat el magistrat de l’Audiència de Barcelona. Igualment, Vidal considera que el president Mas no pot prohibir a ERC, ni a cap altra formació política, incloure independents a la seva llista electoral. En aquest sentit, el jutge afirma que són un centenar les persones sense afiliació política que s’han implicat en el procés i que ell estaria disposat a formar part d’alguna llista a favor de la independència de Catalunya.

Tornant al terreny judicial, Santiago Vidal s’ha mostrat confiat que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) acabi arxivant el procés contra ell per haver participat en la redacció d’una futura Constitució catalana. ‘Crec que ni una simple amonestació mereix la meva activitat’, ha reflexionat en veu alta el magistrat, que s’exposa també a tres dures sancions: la seva suspensió de sou i feina durant tres anys, un trasllat forçós fora de Catalunya o l’expulsió de la carrera judicial. ‘Jo confio en l’Estat de dret i espero que el CGPJ prengui una decisió encertada’, ha comentat Vidal.

‘De fet, no se m’acusa de res en el meu exercici de la funció judicial. Se’m diu: en les seves hores lliures vostè en comptes de dedicar-se als escacs es dedica a pensar i a redactar uns documents que a nosaltres no ens agraden’, ha finalitzat amb estupefacció el magistrat de l’Audiència de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any