Els assaltants al Charlie Hebdo i quatre ostatges acaben morts

  • Després de l'assalt de la policia a la fàbrica de Dammartin-en-Goële i al supermercat de Porte de Vincennes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.01.2015 - 17:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de tot un dia de persecucions a París i rodalia, els autors de l’atemptat al setmanari Charlie Hebdo i de l’assassinat d’una agent han estat morts. La policia ha fet un assalt simultani als dos punts on s’havien atrinxerat: per una banda, a l’est de París, en un supermercat jueu de Porte de Vincennes, on hi havia –retenint alguns ostatges– Amedy Coulibaly, sospitós d’haver mort ahir una policia; per una altra, a la fàbrica de Dammartin-en-Goële, on els germans Kouachi, autors de l’atac d’abans-d’ahir a Charlie Hebdo, s’havien reclòs i retenien un altre ostatge. Finalment, tots tres han acabat morts, i també quatre dels ostatges del supermercat, com ha confirmat el president francès, François Hollande.

VÍDEO de l’assalt al supermercat.

Vegeu les imatges en directe a France 24:

Coulibaly havia entrat a migdia al supermercat i hi ha retingut diverses persones; ho ha fet acompanyat de Hayat Boumeddiene. Se sospita que és el mateix autor de l’assassinat d’una agent ahir. La policia havia detingut dos dels familiars del sospitós i, si bé en un principi es va desconnectar aquell incident de l’atac a la redacció de Charlie Hebdo, finalment s’ha establert aquesta vinculació: pertanyia a la mateixa cèl·lula islamista que els germans Kouachi, els principals sospitosos de la matança de dimecres.

Al mateix temps, havia començat l’assalt del Grup d’Intervenció de la Gendarmeria Nacional (GIGN) a la fàbrica de Dammartin-en-Goële (Sena i Marne) on hi havia els germans Kouachi, que han mort.

Chérif i Saïd Kouachi eren cercats per la policia francesa des de l’assalt a la redacció del Charlie Hebdo, dimecres, on van morir assassinades 12 persones, entre les quals el director de la publicació i alguns dels principals dibuixants. Cap a les cinc de la tarda, la policia ha assaltat l’edifici de l’empresa d’impressió de Dammartin-en-Goële on els dos germans s’havien atrinxerat amb un ostatge.

Hollande: ‘Som un poble lliure que no cedeix a cap pressió ni té por’

El president francès, François Hollande, ha fet una crida la unitat dels francesos davant dels atemptats de París. En un discurs després que la policia hagi abatut els tres gihadistes presumptament vinculats a la matança al Charlie Hebdo i a l’assalt a un supermercat jueu de l’est de la capital francesa, Hollande ha dit que França és ‘un poble lliure que no cedeix a cap pressió ni té por’. ‘La nostra millor arma és la unitat’, ha dit el president francès, que ha demanat als ciutadans que participin a la manifestació de diumenge ‘pels valors de la democràcia, la llibertat i el pluralisme’.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any