S’està complint la profecia d’Aznar sobre el trencament de Catalunya?

  • La història dels ‘Missatges Directes’, setmana 1

VilaWeb
Redacció
10.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A Vilaweb són tan bojos que quan la Moderadora va proposar de fer un debat a Twitter, van dir que sí. Seria un debat amb els usuaris, i que sí. Seria un debat setmanal, des d’un compte ‘ad hoc’, sobre un tema d’actualitat, i que també. Es diria ‘Missatges Directes’, aprofitant el nom dels missatges tuitaires de tu a tu, però per referir-se a la característica necessària dels arguments limitats a 140 caràcters. Van discutir els detalls, van arribar a un acord, van encaixar les mans.

El dijous, la Moderadora es va preparar per a un camí desconegut: va obrir un gestor de Twitter, va anotar preguntes, les va ratllar, en va anotar més, va optar per una, va comprovar que cabés en un ‘tuit’, ai, en un piulet, que som a Vilaweb: ‘S’està complint, la profecia d’Aznar (abans es trencarà Cat…)? Quin format d’eleccions catalanes hi contribuiria més?’. Tornar a treure el procés quan Twitter bull amb França no seria ben bé una aposta per l’actualitat, però amb Vilaweb havien quedat de començar el projecte per un terreny conegut, que la resta es complicaria sola. I així va ser.

La Moderadora va apostar per l’etiqueta #AznarVW, una combinació maleïda que havia de ser un conjur equivalent a trepitjar merda: el profeta de la FAES havia de donar sort. I la va donar. I els tuitaires van respondre. I van debatre, i ho van fer bé, i va ser interessant i difícil seguir-los, el caos de Twitter es ramificava, ara en grupets de tres, ara en respostes soltes, ara amb etiqueta, ara sense. La Moderadora suava per atrapar-los al vol mentre assistia perplexa a la incorporació de nous seguidors: a qui li podia interessar seguir un compte que els fregiria el TL cada setmana? Misteris de la vida virtual. Va anar tan bé, per ser el primer dia que gairebé ens posem d’acord i tot… si fa no fa com Mas i Junqueras la tarda del SMS.

Després de dues hores de debat, aquest és el resum:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any