L’humorista Facu Díaz, encausat per un gag sobre el PP

  • És una paròdia per a criticar els casos de corrupció del PP

VilaWeb
Redacció
08.01.2015 - 19:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Facu Díaz, humorista i director del programa ‘La Tuerka News’, ha estat encausat per l’Audiència espanyola arran d’un gag on apareixia un encaputxat. L’home anunciava ‘el cessament de l’activitat armada del Partit Popular’ a causa dels múltiples casos de corrupció i informava que alguns militants conservadors s’afiliarien als partits polítics UPyD i Vox. Segons el tribunal, amb aquesta paròdia es comet un presumpte delicte ‘d’humiliació a les víctimes del terrorisme’, per bé que el vídeo no hi fa cap referència.

Els responsables de ‘La Tuerka News’, que s’emet per Público TV, han emès un comunicat amb declaracions de Facu Díaz, que considera que si ell no hagués estat d’alguna manera vinculat a Pablo Iglesias això no hauria passat. ‘La vinculació es que tinc un programa a “La Tuerka” i ell n’hi té un altre’, ha dit.

La notícia de l’encausament ha aixecat rebombori a la xarxa, on l’humorista ha rebut nombrosos missatges de solidaritat. Alguns d’aquest missatges són de persones conegudes, com ara Ada Colau o Berto Romero. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any