Una enquesta interna de CDC dóna a CiU més de deu escons d’avantatge respecte d’ERC

  • Rull retreu a Junqueras 'el seu enrocament'

VilaWeb
ACN
08.01.2015 - 13:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una enquesta interna de CDC dóna la victòria a CiU en unes eleccions al parlament, amb un interval de 40 diputats a 43, i en canvi en preveu 29-30 per a ERC. Aquest és l’argument que ha fet servir el coordinador general de CDC, Josep Rull, per refermar que el seu partit no vol una llista conjunta per interessos electorals, car aconseguiria un ‘marge prou còmode’ respecte als republicans si avui hi hagués comicis. En declaracions a Ara TV, ha demanat d’unir forces: ‘Cal llegir el moment actual i superar els esquemes clàssics de partits’, ha dit. CDC està disposada a renunciar a les seves sigles en favor de la ‘transversalitat’, perquè diu que és així com s’ha anat avançant en el procés.

A final de desembre fou ERC qui va filtrar una enquesta al mateix diari, en què presentava uns resultats diferents: ERC hi apareixia com a primera força per poc. Segons aquell sondatge, amb una participació del 67%, ERC obtindria 39-40 diputats i CiU, 35. En canvi, si votés el 81% del cens electoral, ERC es quedaria amb 36-38 escons i CiU, 31-33, les dues forces igualant o empitjorant els 71 escons actuals. Podem entraria al parlament amb 24-25 escons, Ciutadans n’obtindria 13-14, el PSC 11-12, la CUP 7-8, el PP 5 i ICV 4-5. La formació de Pablo Iglesias xuclaria els vots principalment d’ICV (42,9%) i el PSC (30,1%).

Rull ha retret a Oriol Junqueras la ‘rigidesa’ en les negociacions sobre unes eleccions plebiscitàries. Ha dit que les eleccions podien ser immediates, abans de les municipals, però que primer calia arribar a un acord amb ERC. També ha garantit que CDC no permetria que el procés es refredés, tant si hi havia eleccions com si no, sempre que hi hagués un full de ruta clar sobre què s’ha de fer i quan, i que les properes eleccions, fossin quan fossin, servissin per a fer el referèndum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any