Proposen el trasllat o l’expulsió de Santiago Vidal per l’esborrany de constitució catalana

  • El CGPJ haurà de decidir si accepta la petició del promotor de l'acció disciplinària contra Vidal

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
07.01.2015 - 20:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge Santiago Vidal podria rebre una dura sanció del Consell General del Poder Judicial espanyol per haver redactat una proposta de constitució catalana, que presentarà el 31 de gener vinent. Jesús Fonseca-Herrero, el promotor de l’acció disciplinària que el CGPJ té oberta contra Vidal, proposa que sigui suspès de sou i feina durant tres anys, o bé traslladat fora de Catalunya o fins i tot expulsat de la carrera judicial. Vidal té vuit dies per a presentar al·legacions, i previsiblement a final de mes el CGPJ haurà pres una decisió definitiva.

El promotor considera que Vidal va cometre dues infraccions greus quan va participar en la redacció d’una constitució catalana. Una, per ‘ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials i vulneració del deure bàsic de fidelitat a la constitució [espanyola] i l’ordenament jurídic’ i una altra, per ‘vulneració del deure d’observació del règim d’incompatibilitats’ per als jutges.


La comissió disciplinària del CGPJ va refusar de suspendre Vidal de manera cautelar mentre durés el procés d’investigació dels fets, i el promotor de l’acció disciplinària va decidir de continuar-la.

La presentació de la constitució catalana, el dia 31

Vidal tenia previst de presentar la proposta de constitució catalana avui, però finalment ho ha ajornat al dia 31, en principi a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Quan surti a la llum, es crearà una pàgina web perquè els ciutadans puguin fer-hi esmenes. Aquestes últimes setmanes se n’ha filtrat una part del contingut.

Més informació: Una república amb president i primer ministre, en la constitució del jutge Vidal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any