Mas es declara ‘atònit i estupefacte’ per les dificultats amb ERC

  • Diu que la setmana que ve anunciarà la seva posició sobre les eleccions avançades

VilaWeb
ACN
07.01.2015 - 14:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, anunciarà la setmana que ve la seva posició sobre un possible avançament electoral després de setmanes de negociar sense èxit amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. ‘S’acosta el temps de les decisions’, ha dit. Ha fet aquestes declaracions durant la signatura d’un conveni perquè l’Ajuntament de Barcelona s’adhereixi a Tributs de Catalunya. Mas ha dit que estava ‘atònit i estupefacte’ per les dificultats a l’hora de negociar amb ERC. Mas ha negat haver proposat que la societat civil s’aplegués només en la seva candidatura. Segons ell, hi ha diverses propostes sobre la taula i Junqueras no n’ha acceptat cap.

Després del parèntesi de les vacances de Nadal, ha arribat el moment de les decisions. Aquest ha estat, avui, el missatge d’Artur Mas, que ha dit que fa un mes que parla amb el líder d’ERC i que ell mira de ‘negociar una sortida’, mitjançant propostes diverses que els republicans no han acceptat: ‘Després d’aquest mes de converses llargues, és el moment d’anar prenent decisions, perquè el temps d’espera no es pot allargar gaire més; si no, hi podria haver alguna confusió.’

Mas farà balanç dimarts vinent, acabada la reunió del govern, i després farà pública la seva posició. Per tant, arribarà al ple del 21 de gener amb les decisions preses i un esquema per a poder continuar el procés.

El president considera possible un acord amb ERC, tenint en compte que hi ha diverses opcions proposades. Tanmateix, creu que ‘cal que hi hagi un element de flexibilitat per arribar a un punt en comú’ i diu a ERC que ell ha ‘mogut fitxa’ en aquestes negociacions, perquè sap que cal cedir per poder arribar un mínim comú denominador.

També ha negat que ell hagués proposat una llista encapçalada per ell mateix i acompanyat pels representants de la societat civil, al marge d’una candidatura d’ERC. Ha explicat que això va ser proposat per Òmnium, l’ANC i l’AMI en una reunió el 27 de desembre. És una proposta que ell entén com un intent de ‘desblocar les dificultats internes’; una proposta que ell pren en consideració, però que no és seva, ha dit.

Finalment, ha refermat la determinació d’acomplir el procés per aconseguir un estat per a Catalunya encara que les negociacions amb ERC no donin fruits, però alhora s’ha manifestat ‘estupefacte’ per les dificultats que té en aquestes negociacions amb Junqueras. Moltes més, ha dit, que per a poder convocar el 9-N, cosa que ha trobat paradoxal. ‘Increïble, però cert’, ha lamentat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any