Fa molt de temps que somnies els dolços nadalencs? Si ets al Japó, oblida-te’n: s’ha acabat la mantega

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
05.12.2014 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al Japó, encara que Nadal no es consideri en si mateix un dia festiu, és tradició menjar pollastre rostit o fregit i pastís de Nadal a la vetlla. Els pastissos nadalencs japonesos solen estar fets a base de pa de pessic o de coca recoberta de maduixes i grans quantitats de nata.

La crema de mantega també és un element important per a decorar aquests pastissos.

La manca de mantega al Japó és un problema des de principis del 2014 quan, el mes de maig, el govern va prometre facilitar la importació de mantega per a satisfer la demanda dels consumidors.

Segons el ministeri d’Agricultura japonès (vegeu la traducció al anglès aquí), aquest problema està relacionat amb la major freqüència d’estius molt calorosos que han esgotat les vaques i els han impedit produir llet.

Podeu llegir l’article sencer ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any