Acusen una comunitat en línia de suport als joves LGBT de ‘propaganda gai’

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
04.12.2014 - 11:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les autoritats russes han etzibat el que podria ser el cop més dur als defensors dels drets LGBT des que Vladímir Putin va signar i promulgar la llei infame que prohibeix la ‘distribució de propaganda homosexual a la presència de menors’.

El dia set de novembre, tres agents de policia van acudir a la residència d’Elena Klimova, periodista i la fundadora del projecte Children-404, una comunitat russa on-line que, a través de missatges afectuosos de suport, ajuda els adolescents LGBT de tot el món. Aquesta societat s’assembla molt a la nord-americana It Gets Better, un altre col·lectiu que comparteix missatges a les xarxes socials com també ho fan VkontakteFacebook, i YouTube. Εl títol del projecte, Children-404, fa referència al típic missatge d’error ‘page not found’ (pàgina no trobada) que apareix quan l’adreça d’URL és incorrecta o no es pot accedir-hi. El grup atreu els joves afectats que puguin trobar-se perduts o, fins i tot, marginats.

Children-404 ha despertat l’interès de les autoritats russes. Fa unes setmanes van interrogar Elena sobre els continguts del projecte i, amb especial recalcament, si el col·lectiu publicava fotografies de nens nus. Cosa que no fa.

Podeu llegir l’article sencer ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any