Ortega: ‘ERC ha dit que no a totes les propostes que ha fet Mas’

  • La vice-presidenta del govern lamenta les 'filtracions interessades' que el president no ha confirmat

VilaWeb
Redacció
07.01.2015 - 08:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hi ha hagut filtracions interessades que no ajuden gens.’ La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, ha lamentat que ERC hagués filtrat informació sobre les reunions del president Mas i Oriol Junqueras que el govern no ha confirmat en cap moment. ‘Convé parlar menys i negociar més’, ha dit. I ha afegit que a la reunió de dilluns no hi havia hagut ningú més sinó Mas i Junqueras. Ha volgut aclarir que el govern no filtrava ni confirmava res perquè s’havia compromès a cercar un acord. Quant a la informació d’una suposada proposta de Mas sobre les llistes –que ERC va filtrar dilluns–, Ortega ha dit que cap membre del govern no l’havia confirmada.

‘Cal generositat dels partits –ha dit Ortega sobre la possibilitat d’arribar un acord–. ERC ha dit que no a totes les propostes que el president Mas ha posat damunt la taula. No hi ha una sola proposta.’ La vice-presidenta ha insistit que filtrar informacions interessades era una manera de dinamitar el diàleg i l’entesa.

Personalment, ha dit que estava a disposició del seu partit –Unió– i del president Mas si calia anar en una llista electoral, però que ara no era el moment de parlar de noms de possibles candidats.

Barrejar eleccions amb pressupost és ‘fer política a l’antiga’

Ortega també ha dit que barrejar l’aprovació del pressupost amb la possibilitat de convocar eleccions és un ‘error absolut’ i fer ‘política a l’antiga’, i ha reivindicat la necessitat d’aprovar els comptes per tenir la seguretat que es recupera la paga extra i la jornada completa dels interins. Vincular ambdues coses, segons ella, és ‘fer un canvi de cromos, és confondre les coses i és pensar en política del segle XX’.

Si no hi ha acord per avançar eleccions i no s’aprovessin pressupostos, Ortega ha indicat que s’intentaria esgotar la legislatura, encara que es prorroguessin els comptes, perquè CiU encara treballa amb l’acord d’estabilitat que va signar amb ERC, ‘que no està trencat ni denunciat’.

Pel que fa a la relació amb Madrid, ha confirmat que ella ha tingut algunes trobades amb molta discreció i que el diàleg és ‘molt difícil’ perquè l’estat espanyol ‘no escolta’ i ha ‘menystingut’ Catalunya. De tota manera, ha afegit que ‘els ponts de diàleg no es poden trencar mai del tot’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any