Syriza comença la campanya electoral al capdavant de les enquestes

  • Merkel es planteja una sortida de Grècia de l'euro, segons Der Spiegel

VilaWeb
Redacció
04.01.2015 - 13:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Syriza, la Coalició d’Esquerra Radical, encapçala l’enquesta electoral publicada el mateix cap de setmana que ha començat la campanya a Grècia per a les eleccions avançades del 25 de gener. Segons el sondatge recollit per Reuters, Syriza rebria el 30,4% dels vots, per davant del 27,3% que obtindria la Nova Democràcia del primer ministre Antonio Samaras.

La coalició d’Alexis Tsipras, partidària de cancel·lar una part del deute estranger, aniria al capdavant en 3,1 punts percentuals, una lleugera davallada respecte els 3,4 que li atorgava fa un mes una altra enquesta.

En el discurs d’obertura de campanya que va fer ahir, Tsipras va tornar a dir que si la seva formació governava cancel·laria una part del deute, i que ho faria ‘sense perjudicar els ciutadans d’Europa sinó a través de mecanismes col·lectius europeus’.

Merkel veu viable que Grècia surti de l’euro

Davant la perspectiva que Syriza guanyi les eleccions, el govern alemany es planteja una sortida de Grècia de l’euro, segons que informa avui el diari Der Spiegel. Fonts del govern citades pel rotatiu alemany afirmen que la cancellera, Angela Merkel, veu ara viable que Grècia surti de l’euro, atès que considera que el perill de contagi ha disminuït en gran mesura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any